x

Podela plena u Boru

Podela plena u Boru Foto: RK Radnički

Rukometašice Radničkog  su u derbiju jesenjeg dela sezone, u okviru 7-og kola super B lige za žene remizirale u Boru protiv istoimene ekipe rezultatom 27-27, poluvreme 13-14 i tako kao jedina neporažena ekipa, ostale na liderskoj poziciji sa 2 boda prednosti ispred najbližih konkurenata.

Znalo se da će Boranke nakon kiksa u prošlom kolu, dati 110 % mogućnosti kako bi savladale velikog rivala i sustigle bodovnu prednost. Meč je tako i počeo, nesnalaženjem gošći u vreloj atmosferi i brzim vođstvom domačih rukometašica (3-0, 4-ti min). Uspele su Kragujevčanke da dođu nakratko do daha, ali domaćin nije spuštao nogu sa gasa i u 14-om minutu beležimo najveću prednost (8-3). Golom Mileve Knežević započinje veliki come-back rukometašica Radničkog, koje ubitačnom igrom u odbrani i velikom serijom 9-3 prelaze u vođstvo (11-12, 28.min). U tim trenucima veliku sigurnost gošćama su donele najiskusnije, povratnik na parket Jovana Savić, odbranivši tri uzastopna udarca sa 7 metara, kao i Jovana Stoiljković serijom golova i lucidnim rešenjima, tako unevši neophodnu sigurnost saigračicama. Proradile su i ostale igračice Radničkog i tako na odmor odlaze minimalnim vođstvom 13-14.

Krenule su Kragujevčanke u istom ritmu i u drugom delu igre, no Boranke brzo konsoliduju redove i dolaze do izjednačenja 17-17 u 39-om minutu. Usledio je još jedan blic-krig igračica Radničkog i vođstvo od 3 gola prednosti (18-21, 44.min) i taman kada su pomislile da su prelomile utakmicu, dolazi do značajnog pada u igri i određenog broja tehničkih grešaka što igračice Bora znalački koriste i u 51-om minutu ponovo dolaze do prednosti (23-22). U tim trenucima Kragujevčanke nisu imale rešenja za agresivnu odbranu, ali ih je u životu održavala Amina Hasanović, nanizavši par odbrana u nizu Poslednja 2 minuta donose  pravu dramu na terenu. Isključenjem Ksenije Petrović u 59-om minutu, domaćin dolazi do šanse da reši utakmicu, ali je ne koristi. Pri vođstvu Bora 27-26, dvadesetak sekundi pre kraja, gostujuće rukometašice kreću u poslednji napad za izjednačenje, no Boranke ih zaustavljaju prekršajem u poslednjoj sekundi, čime stiču priliku da izvedu deveterac u zaustavnom vremenu. Loptu uzima Teodora Veličković i bombom u desne rašlje donosi izjednačenje Radničkom, konačnim rezultatom 27-27, što je bio znak za veliko slavlje gošći.

Nakon svega viđenog i velikih rezultatskih oscilacija obe ekipe, čini se da je ovakav ishod najpravičniji u derbiju jesenje sezone.

U redovima domaćina najefikasnije su  bile Nina Milovanović sa 9 i Tamara Simonović sa 6 pogodaka, dok su se kod Radničkog istakle Jovana Stoiljković sa 11 i Ksenija Petrović sa 5 postignutih golova. 

Igrač utakmice : Jovana Nikolić ( Bor)

ŽJRK Bor  – RK Radnički: 27-27 (13-14)

Bor: Hala “Bor”. Gledalaca : 150
Sudije: Dragana Jakovljević,Danijela Sando 
Sedmerci: Bor 6 (3), Radnički 3 (3)
Isključenja: Bor 12 min, Radnički 18 min

Bor  :  Mitić ( 11 odbrana), Stanković, Z.Petrović 5, Lilić, Bogdanović 3, I.Petrović, Tasov, Simonović 6, Zaganović, M.Petrović, Todorović, Marković, Milovanović 9, Nikolić 4.

Radnički :   J.Pojužina , Veličković 3, Srećković, Bjelak 3, Filipović , Knežević 2, Blagojević , Hasanović ( 9 odbrana), Vlašković, K.Petrović 5, Ž.Pojužina 3,, Stoiljković 11, Vasić, Todorović, T.Petrović, Savić ( 1 odbrana I 3 sedmerca). 

Narednog vikenda rukometašice Radničkog će ugostiti ekipu Đerdapa iz Kladova u svojoj SBB dvorani Jezero.

 

Datum: 10.11.2019. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...