x

Završeno finale Svetskog kupa u Putjenu: Zorani bronza za kraj

Završeno finale Svetskog kupa u Putjenu: Zorani bronza za kraj Foto: SSS

Zorana Arunović je osvojila bronzanu medalju u revijalnom takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem, nazvanom „Trofej predsednika“, kojim je danas završen finalni turnir Svetskog kupa u Putjenu (Kina).


Sastavi miks parova određeni su žrebom. Arunovićevoj, koja je baš danas proslavila 33.rođendan, je  partner u timu bio Šazar Rizvi (Indija).


Zorana Arunović osvojila srebro vazdušnim pištoljem na finalu Svetskog kupa


U prvom krugu kvalifikacija, u kojima svaki strelac ispaljuje po 30 dijabola, Arunovićeva i Rizvi su „skupili“ 585 krugova i kao drugoplasirani prošli u narednu fazu, među osam najboljih.


U drugom krugu svaki takmičar 20 puta gađa u metu. Srpsko-indijski tim je sa 383 kruga izborio četvrto mesto i plasirao se u meč za bronzanu medalju, gde su mu rivali bili Ruskinja Vitalina Bacaraškina i Kinez Điaju Vu. 


U mečevima za medalje, posle svakog hica se sabiraju rezultati, par sa boljim ostvarenjem dobija dva poena, ukoliko je nerešeno svakom ide po poen.


Milenko Sebić osvojio srebro na startu finala Svetskog kupa


Pobeđuje sastav koji prvi skupi 17 poena. Rusko-kineski par je bolje počeo, vodio sa 11:9, ali u završnici je srpsko-indijska kombinacija bila uspešnija i na kraju Arunovićeva i Rizvi su slavili sa 17:15 .


Zlato su osvojili Manu Baker (Indija) i Artem Černousov (Rusija), a srebro Ana Korakaki (Grčka) i Šaudari Saurab (Indija).


Indijci su pokupili veliki broj medalja i u takmičenju mikseva puškom. Pobedili su Snježana Pejčić (Hrvatska) i Divaniš Sing Panvar (Indija). Srebro je pripalo paru Apurvi Čandela (Indija)/Čanghong Žang (Kina), a bronza timu Seonejd Mekintoš (Velika Britanija)/Haoran Ju (Kina).


Podsetimo, u zvaničnom delu programa finala SK, Srbija je osvojila dve srebrne medalje. Zorana Arunović je bila druga vazdušnim pištoljem, a Milenko Sebić drugi malokalibarskom puškom iz trostava. U bilansu medalja Srbija se nalazi na deobi šestog i sedmog mesta sa Južnom Korejom, koja takođe ima dva srebra. Najuspešnija je Indija sa tri zlatne medalje. Odličja su osvajali strelci iz 13 zemalja.


Datum: 23.11.2019. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...