x

Udovičić: Dođite na Sajam sporta

Udovičić: Dođite na Sajam sporta Foto: M. Božić / MOS

I ove godine pod kupolom Beogradskog sajma Sajam sporta će spojiti sve. Od 22. do 24. novembra u halama 1 i 1a pripremljen je bogat program, a za Sajam potrebno je samo dobro raspoloženje jer je ulaz besplatan.


Kompletna sportska slika naše zemlje biće prezentovana tokom tri dana. Na Sajmu koji organizuju Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije očekuje Vas preko 60 sportova, neki od njih su vam možda omiljeni, dok za druge možda čujete po prvi put - upoznajte ih, svideće Vam se. Pripremite se za zimu pred nama na simulatoru za skijanje, prođite pored kaveza i sami se okušati u bejzbolu, softbolu ili kriketu.


Luk i strela čekače one najpreciznije, a stene će biti na raspolaganju da se oprobate u planinarskom ili sportskom penjanju. Borilački sportovi će imati svoju prezentaciju na tatamiju, a možete pogledati i takmičarski deo - ašihara prvenstvo i kik boks kup za najmlađe. Verujemo da će veliki broj mališana želeti da se proba na karting stazi ispred ulaza u halu 1, što je novina ovogodišnjeg Sajma sporta.


Deca će imati priliku da se upoznaju i druže sa proslavljenim sportistima, tako upoznaju

svoje idole i nadamo se uđu u sistem sporta i odluče se za zdrav život.


Najmlađim posetiocima Sajma predlažemo da se jave na štand Saveza za predškolski sport i učestvuju u mini takmičenju u spretnosti i okretnosti pod nazivom ,,Sportiša". Svakog dana u 13 i 17 časova biće organizovano finale, a za svakoga je Sportski savez Srbije obezbedio nagrade.


Sajam sporta nije mesto samo za decu, svoj vid rekreacije mogu pronaći i stariji sugrađani, a

mogu se i posavetovati kako da ostanu što vitalniji dugi niz godina.


Od ove godine proradio je sportski bioskop, svakog dana u hali 1a biće emitovan po jedan sportski film, tako je za petak zakazana projekcija filma ,,250 stepenika o mladim i trofejnim košarkašima osvajačima Svetskog prvenstva, u subotu je na repertoaru "Granica snova - Beograd 1986" priča kako je Beograd bio u trci za organizaciju Olimpijskih igara, a nedelja je rezervisana za deo serijala o srpskim košarkašima "Zlatni momci"


Kao i svake godine pored predavanja ADAS za sportiste stipendiste, u hali la biće održana i

dva seminara za generalne sekretare u subotu i trenere u nedelju.


Zato, potrebno Vam je samo malo vremena i dobre volje da zajedno na ovogodišnjem Sajmu sporta uživamo u sportu i fizičkoj aktivnosti.


Sve detalje u vezi Sajma sporta možete pronaći i na zvaničnoj stranici Sportskog saveza Srbije.


Vidimo se ovog vikenda na Beogradskom sajmu.


Datum: 22.11.2019. Autor: M. Božić

PROČITAJTE JOŠ...