Rich Froning četvorostruki šampion sveta u CrossFit-u


"Najfit čovek na planeti" Rich Froning, četvrti put zaredom je, osvojio šampionsku titulu u Cross Fit takmičenju, a samo par dana pre toga potpisao dugoročni ugovor da će do kraja profesionalne karijere nositi isključivo Reebok opremu.

Froning od 2010. godine dominira na svim takmičenjima, a osvajajući četvrtu CrossFit titulu zaredom postao je jedini muški takmičar koji je uspeo da više puta osvoji prvo mesto u istoriji CrossFit takmičenja (2011, 2012, 2013 i 2014)!

Osvojiti titulu po četvrti put nije bilo nimalo lako. Tokom prvog i drugog dana takmičenja izgledalo je da će Froning sve šokirati svojim neuspehom, ali on se uvek na kraju dana vraćao još jači i odlučniji,  pretvarajući početno vođstvo od pet u vođstvo od 50 poena.

Njegov prethodi najlošiji plasman na igrama je bio prošle godine kada je bio trideseti u bazenu. Ta "mrlja" u njegovom takmičenju nije ga sprečila da nakon toga pobedi u poslednja tri WOD-a (Workout of the Day)  i pobedi sa 72 poena razlike.

Nakon što je ove godine bio osmi u WOD-u The Beach i prvi u WOD-u Overhead Squat (čučanj sa tegom iznad glave), mnogima je izgledalo da je  Froningov put do četvrte titule  lagan. Bilo je očigledno da mu plivanje više ne prestavlja problem, ali nastupili su novi izazovi. Drugog dana takmičenja nakon 3.000m veslanja i urađenih 300 double-unders (dvostruki preskok vijače), izgledalo je da se Froning dosta muči u tračanju. U jednom trenutku je čak potpuno stao, nastavio oprezno i više puta trčao i hodao nakon što je prošao cilj ove discipline. Izjavio da je mu se vrtelo u glavi i da nije dovoljno trenirao trčanje. Potom je bio 15. i 27. u WOD-u pushing a sled, (guranje sanki) pa su mnogi bili spremni da traže u drugim takmičarima novog kralja za 2014. godinu.

Iako je Froning u petak započeo takmičenje vrlo dramatično, završio ga je juče više nego sigurnom pobedom. Šampion je ispunio očekivanja navijača i osvojio poslednja dva WOD-a trećeg dana takmičenja i tako pokupio nagrade za sve izazove toga dana. Bio je tek nešto više od 18 sekundi ispred Frejzera (Matthew Fraser) u 12. WOD-u i zaobišao je Kalipu (Jason Khalipa) kako bi osvojio 13. WOD. Frejzer je morao da se zadovolji drugim mestom, dok se Kalipa vratio na podijum kao treći.

Na kraju, Froning je imao ukupno 50 poena više od drugoplasiranog i tako osvojio četvrtu titulu u CrossFit-u. "Nikada nisam bio zaista obeshrabren. Govorio sam sebi, ako nije suđeno, onda nije suđeno i sigurno je došlo vreme za nekog novog šampiona" - izjavio je Rich Froning nakon takmičenja.

Samo nekoliko dana pre četvrte šampionske titule Froning je potpisao  dugoročni ugovor sa Reebokom koji je od 2010. godine ekluzivni snabdevač opreme za CrossFit i CrossFit takmičenja.
-Jako sam srećan što ću nositi Reebok do kraja svoje profesionalne karijere. Verujem u ono za šta se Reebok zalaže. Od početka su pokazali ogromnu posvećenost ne samo prema meni lično, već i prema CrossFit-u kao sportu. Uzbuđen sam zbog svega onog što možemo uraditi zajedno u budućnosti kako bismo podigli CrossFit na viši nivo - izjavio je Froning.

-Nema sumnje da je Rich svetski CrossFit sportista. Njegovi dosadašnji rezultati govore u prilog tome. Sa našom dugoročnom posvećenošću CrossFit-u, i sada sa Froningom nastavljamo sa inovacijama i podrškom ovom sportu koji se sve više razvija. U poslednjih nekoliko godina Rich je bio neko ko nam je pomogao da razvijemo proizvode kao što su model patika Nano Serije i naš CrossFit board šorts, i on će nastaviti da igra važnu ulogu u budućnosti ovog sporta  - izjavio je Chris Froio, potpredsednik Fitness-a i Treninga u Reebok-u.

Nakon osvojene titule za 2014. Froning je izjavio da se neće takmičiti sledeće godine kao pojedinac i da ostavlja za sobom utabanu stazu za buduće šampione. Nema sumnje da je postavio standard po kome će se meriti sva ostala CrossFit takmičenja.Datum: 31.07.2014. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...