x

Radnički prejak za Jagodince

Radnički prejak za Jagodince Foto: RK Radnički

Rukometaši Radničkog su  posle teške i iscrpljujuće borbe savladali ekipu Jagodine rezultatom 31-29, poluvreme 16-14 u okviru trećeg kola SBRL za muškarce i tako se izdvojili na čelu tabele sa maksimalnim bodovnim učinkom.

Upozoravao je stručni štab Radničkog da utakmica u Jagodini neće biti nimalo laka, jer je ekipa Jagodine sastavljena od iskunih i prekaljenih igrača, žargonski rečeno „namazanih“. Poveli su Kragujevčani i održavali prrednost 2 gola razlike sve do 14-og minuta i prvog izjednačenja (5-5). Nije u tim trenucima funkcionisala najbolje igra gostiju,nije bilo golmanskih intervencija da podupru greške u odbrani, ali se sve to promenilo od polovine poluvremena. Zategli su igrači Radničkog, profunkcionisala je karakteristična agresivna igra u odbrani i golom Radenovića u 20-om minutu, na semaforu stoji 7-11. Činilo se da je Radnički konačno preuzeo konce igre u svoje ruke, no Jagodinci se vraćaju u igru, par puta dolaze na domak izjednačenja, ali se na veliki odmor ipak odlazi rezultatom 14-16.

Nakon prvih 6 minuta drugog dela igre, Radnički ponovo dolazi do maksimalnih 4 gola prednosti (16-20), no nikako nisu uspevali da se odlepe i konačno prelome utakmicu. Iskustvo domaćih igrača je došlo do izražaja, uigranim kombinacijama u napadu nikako nisu dozvoljavali fizički spremnijim igračima Radničkog da im zadaju konačni udarac. Sve do kraja utakmice Radnički je održavao 2 do 4 gola prednosti, tim vođstvom se i ušlo u neizvesnu završnicu, gde je tačku na utakmicu stavio golman gostiju Ognjen Jovanović sa dve vezane odbrane, uz sigurne u realizacji Veselina Stevanovića, Medića i Kneževića, iako bez dva isključena igrača u završnici, privodi utakmicu kraju konačnim rezultatom 29-31.

U redovima domaćina najefikasniji je bio  Aleksandar Stanojević sa 7 pogodaka,dok su kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili  Dušan Medić i Veselin Stevanović sa po 7 pogodaka 

Igrač utakmice : Veselin Stevanović

RK Jagodina –RK Radnički : 29-31 (14-16)

Jagodina: Hala “Jassa”. Gledalaca : 300
Sudije: Darko Grubački,Dušan Vojvodić 
Sedmerci: Jagodina 5 (5), Radnički 5 (5)
Isključenja: Jagodina 4 min, Radnički  6 min

Jagodina : Petrović, Jovanović, Stojanović 3,  Matić 4, Jelić 2, Stanojević 7, Mitrović 1, Stevanović 4, Dilić 3, Stefanović 5, Dimitrijević, Avramović.

Radnički   :  Jovanović ( 6 odbrana), Stošić, Ristić, V.Stevanović 7, Mutavdžić, Lekić ( 3 odbrane), Dobrosavljević 1, Knežević 5, M.Stevanović , Radenović 2, Stanojev, Bogdanović 2, Tomić 5, Janićijević, Medić 7, Petrović.

Narednog vikenda Radnički će ugostiti ekipu Žitorađe u okviru 4-og kola Super B lige.

 

Datum: 07.10.2019. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...