x

Trijumf Radničkog na premijeri u Jezeru

Trijumf Radničkog na premijeri u Jezeru

Nakon trijumfa ženske ekipe, rukometaši Radničkog su u premijernoj utakmici u svojoj hali, u okviru 2-og kola SBRL za muškarce, savladali ekipu Priboja rezultatom 31-22, poluvreme 15-9 i tako uveličali današnji rukometni praznik u Kragujevcu.

Oslabljeni neigranjem rovitih Stanojeva i Kneževića, rukometaši Radničkog su u meč ušli maksimalno angažovano sa namerom da u prvom meču pred svojim navijačima ubeleže pobedu i nastave pohod ka konačnom cilju. Nakon početnog vođstva gostiju, domaćin serijom 4-0, golom Bogdanovića u 4-om minutu (4-1) okreće točak na svoju vodenicu i nagoveštava konačni ishod utakmice. Prepoznatljivom granitnom odbranom i maštovitom igrom u napadu konstantno povećavaju prednost. Pribojci su samo na momente uspevali da uhvate rezultatski priključak, ali se na poluvreme  odlazi velikom prednošću domaćina (15-9).

Radnički punim gasom za startnu pobedu

I drugi deo igre je protekao u istom ritmu. Kragujevčani su konstantno povećavali prednost, svi igrači su dobili svoju minutažu i uspešno se nametnuli stručnom štabu. Na momente atraktivna igra je mamila aplauze, a najlepši potez utakmice se dogodio u 53-ćem minutu kada su Medić i Ristić duplim cepelinom razgalili navijače i izmamili salve oduševljenja. U mirnom ritmu, domaćin je priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 31-22 i tako upisao i drugu ovosezonsku pobedu.

U redovima Radničkog najefikasnije su  bili Bojan Tomić i Dušan Medić sa po 5 pogodaka, dok  se kod gostiju golgeterski istakao Irnes Hadžović  sa 9 postignutih golova. 

Ognjen Jovanović - povratnik u staro jato

Igrač utakmice: Ilija Bogdanović

RK Radnički  – RK Priboj:31-22 (15-9)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca : 150
Sudije: Bojan Dauti,Uroš Minić 
Sedmerci: Radnički 4 (4), Priboj 0 (0)
Isključenja: Radnički 4 min, Priboj 10 min

Radnički  :  Bogićević ( 2 odbrane), Stošić 4, Ristić 3, V.Stevanović 3, Mutavdžić 2, Lekić ( 4 odbrane), Dobrosavljević 1, Knežević, M.Stevanović, Radenović 2, Stanojev 1, Bogdanović 4, Jovanović ( 6 odbrana), Tomić 5, Janićijević 1, Medić 5.

Priboj :   Španjević ( 3 odbrane), Dorić 3, Kašerić 1, Matović 2, Alimanović, Đurović , Kuburović 4, Hadžović 9, Gadžo, Omerović 3, Šljuka. 

Narednog vikenda ekipa Radničkog će gostovati novajliji u ligi, ekipi Jagodine.

 

Datum: 29.09.2019. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...