x

I Novi Pazar ima maraton

I Novi Pazar ima maraton Foto: E. Habibović

Novi Pazar će u nedelju, osmog septembra, biti domaćin prvog polumaratona, a direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović rekao je da je sve spremno za veliki spektakl, koji podržava i gradska uprava.


- Cilj je da budemo dobri organizatori, a pre svega sjajni domaćini. S obzirom da se radi o prvom polumaratonu, prezadovoljni smo interesovanjem trkača. Maksimalno vodimo računa o bezbednosti, a angažovali smo i oko 100 volontera - rekao je Mehmedović.


Najbolja polumaratonka Srbije, Teodora Simović izrazila je zahvalnost zbog činjenice da joj je omogućeno da pred domaćom publikom pokuša da ostvari lični rekord.


- Ja i ostali pazarski polumaratonci želimo da utičemo na druge da se bave trčanjem. Na brzoj stazi biće odlične Nevena Jovanović, Nataša Ćulafić, Sandra Uzelac, Biljana Kirađijeva, takođe i Stenli Kipruto, Đuro Borbelj, Aleksandar Kirađijev - navela je Simović.


Zamenik direktora Pazarskog polumaratona Eldin Hujević najavio je učešće više od 500 trkača iz Srbije i regiona.


- Njih oko 400 je potvrdilo dolazak. Na dan trke možemo da prijavimo još oko 100 takmičara i pozivam sve koji žele da nam se pridruže. Ubeđen sam da će naši sugrađani biti oduševljeni ovom međunarodnom manifestacijom - kazao je Hujević.


Član organizacionog odbora polumaratonske trke Elmir Habibović zamolio je Novopazarce da pokažu razumevanje zbog promena u režimu saobraćaja tokom trajanja polumaratona, koji će trajati od devet ujutru do 13.00.


Datum: 07.09.2019. Autor: M. Božić

PROČITAJTE JOŠ...