Vožnja za slobodan Savski nasip

U nedelju 8.9.2019 godine u 16h  u organizaciji lista Danas i udruženja Ulice za bicikliste održaće se "Vožnja za slobodan Savski nasip". Početak vožnje je na kraju Savskog keja, iznad okretnice tramvaja u Dr. Ivana Ribara.


Povod za vožnju je trenutno stanje na nasipu i odbijanje JVP Srbijavode i grada Beograda da  krunu nasipa privedu nameni, odnosno da je usklade sa Generalnim urbanističkim planom Beograda koji je tretira kao postojeću biciklističku stazu.


U stvarnosti, kruna nasipa je saobraćajnica kojom dnevno prođe na stotine vozila, mahom vlasnika vikendica od kojih mnogi ne haju za bezbednost dvotočkaša i uskom krunom nasipa prolaze velikom brzinom, u žurbi ka svojim objektima.


Javnost podsećamo i da na potezu Savskog nasipa postoji oko 300 nelegalnih objekata duž same obale koje grad Beograd odbija da ukloni iako ima sva ovlašćenja da tako postupi, jer objekti u koritu reka i zoni vodoizvorišta po zakonu ne mogu biti legalizovani.


Datum: 06.09.2019. Autor: UG Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...