x

Đorđević pred Portoriko

Đorđević pred Portoriko

„Imamo svoj način na koji ćemo da se pripremimo za ovakvu utakmicu


Sa tri ubedljive pobede i osvojenim prvim mestom u grupi D, reprezentacija Srbije je iz Fošana doputovala u Vuhan, mesto gde će u petak, od 10:30 po srpskom vremenu odmeriti snage sa Portorikom u okviru druge faze Svetskog kupa u Kini.


Svetsko prvenstvo u košarci 2019 održava se u periodu od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine, u Kini, u organizaciji Košarkaškog saveza Kine i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2019


Posle neočekivane situacije sa promenama termina za trening, “Plavi” će se za sutrašnji meč pripremati bez ulaska u halu, o čemu je na konferenciji za medije govorio selector našeg tima, Aleksandar Đorđević.


Zahtevne su satnice. Probudili smo se u pola sedam, doručkovali, a onda više od sat i po putovali do aerodroma, odakle smo uz dobru organizaciju lako prošli do aviona. Ušle su sve četiri ekipe i došli do Vuhana. Oko 14.45 smo završili s ručkom, a imali smo promenjenu satnicu treninga, dali su nam terminu 16.00 i mi smo odmah odlučili da ne idemo, jer je to sve jako, jako naporno fizički za igrače. Odradili smo lagani trening u hotelu, što je običaj kada imamo utakmicu jednu za drugom. Sve je prošlo u dobrom redu, regularno. Novi grad, novi hotel, sve ostalo je isto. Hale slične, parketi, koševi, tako da će nam biti potrebno samo malo vremena da se adaptiramo na nove uslove“, ističe Đorđević.


Košarkaši Srbije prvi u grupi D na SP


Selektor “Orlova” je napomenuo da ekipa neće trenirati ni u petak ujutru, već će na parket dvorane u Vuhanu izaći pred utakmicu koja po lokalnom vremenu počinje u 16:30 (10:30 po srpskom).


Nećemo imati trening u petak, pošto je termin opet rano ujutru. Mislim da je bolje da se sačuva energija. Vrlo je malo vremena prošlo između utakmice koja se kasno završila, do treninga koji bi bio u petak ujutru, tako da nije ni to dobro u ovako zahtevnom takmičenju. Imamo svoj način na koji ćemo da se pripremimo za ovakvu utakmicu“.


Naši igrači su svoj program odradili u hotelu, pa će potpuno sveži dočekati meč s Portorikom.


Koncentracija je dobra u timu. Svi igrači su dobro reagovali, odradili dobar trening kako bi vratili telo u tonus. To je cilj”, poručio je Đorđević. (Izvor: KSS)


Datum: 06.09.2019. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...