x

Košarkaši Srbije prvi u grupi D na SP

Košarkaši Srbije prvi u grupi D na SP Foto: FIBA

U poslednjoj utakmici prve faze Svetskog prvenstva u Kini, reprezentacija Srbije je zabeležila i treću pobedu u D grupi pošto je deklasirala Italiju – 92:77.


18. Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce održava se u periodu od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine, u Kini, u organizaciji Košarkaškog saveza Kine i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2019


Naš tim se kao prvoplasirani u grupi sutra seli u Vuhan, gde će zajedno sa Italijom formirati novu grupu J sa dve prvoplasirane ekipe iz grupe C – Španijom i Portorikom, a mečeve sa ova dva tima igra u petak 6. i nedelju 8. septembra.


Utakmica je počela prilično izjednačeno, a posle druge treojke Bogdanovića u 3. minutu je bilo 8:8. Nervoza je bila prisutna u obe ekipe, a Bogdan je pogodio i treću trojku u 5. minutu – 13:10. Usledila je trojka Jovića, pa poeni Jokića za 20:14 u 7. minutu, a posle dva slobodna bacanja Marjanovića i „plus sedam“ minut pre kraja deonice – 26:19. Na prvu pauzu Srbija je otišla sa pet poena prednosti – 28:23.


Srbija ubedljiva protiv Angole na startu SP


I u drugoj četvrtini su izabranici selektora Aleksandra Đorđevića bili bolji i kontrolisali situaciju na terenu, dok su Italijani držali priključak šutevima za tri poena. Posle dve odlične akcije i trojki Jovića i Bogdanovića, Srbija je u 14. minutu prvi put stigla do dvocifrene prednosti – 39:29. Međutim, usledila je mini serija Italije 5:0, ali su naši momci imali odgovor i posle polaganja Micića tri minuta pre kraja prvog poluvremena poonovo je bilo deset poena prednosti – 48:38, dok se na veliki odmor otišlo sa 50:42.


Italijani su se na startu treće četvrtine serijom trojki ponovo potpuno vratili u meč i prišli na 53:55. Ipak, Bjelica, Raduljica i ostali su ih sprečili da potpuno preokrenu rezultat sa nekoliko dobrih odbrana, ali nas u napadu nije služio šut pa se prenpost Srbije kretala od dva do šest poena. Inicijativu je u tim momentima preuzeo iskusni Raduljica, koga su rivali u tri napada zaredom faulirali, a zatim i Bogdana, pa je naš tim sa linije penala ponovo povećao prednost na 64:54. Sjajni Bjelica doneo nam je u samom finišu treće deonice i najvećih 70:57.


Košarkaši Srbije ubedljivi i protiv Filipina na SP


Još jednom se Italija vratila u život na početku poslednjeg perioda igre mini serijom 5:0, ali su Bogdanović trojkom i Raduljica sa linije penala odbili taj napad – 76:62, 33. minut. Galinari je zatim nesportski faulirao Raduljicu, koji je ponovo bio nepogrešiv sa linije penala (13-12 slobodna bacanja), a Bogdan je ukrao loptu i poentirao za 80:65 na šest minuta pre kraja meča. Bjelica je minut kasnije pogodio trojku, pa Bogdanović ukrao još jednu loptu i prosledio je Lučiću koji je „zakucao“ Italijane četiri i po minuta pre poslednje sirene – 85:67. Fenomenalni Bogdanović je trojkom podigao i na „plus 23“ (90:67) i samo potvrdio moć našeg tima..


ITALIJA – SRBIJA 77:92 (23:28, 19:22, 15:20, 20:22)


Datum: 04.09.2019. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...