Četverac prvi naš čamac u polufinalu

Foto: VSS

U kvalifikacionoj trci prvog dana Svetskog prvenstva u Otenshajmu četverac Igor Đerić, Veselin Savić, Nenad Beđik i Viktor Pivač bili su poslednji, peti u svojoj grupi. U repesažu se videlo da to ne mora ništa da znači za krajnja dostignuća. 

Vrhunac sezone u predvorju Olimpijskih igara

Kvalifikacije u ovoj disciplini su bile izuzetno zahtevne jer tu nema četvrtfinala, a direktno u polufinale je išao samo pobednik. Budući da su Poljaci, evropski viceprvaci nedavno u Lucernu, bili neprikosnoveni, našima je svakako sledovalo da poprave utisak u repesažu. 

U prvoj trci su se privikli na stazu i uslove pokraj Linca, a u drugoj su zablistali. Vodili su s Nemcima do poslednjih metara bitku za pobedu. Završili su kao drugi, taman koliko je i dovoljno da se uđe u polufinale. Veslaće dalje u četvrtak oko podne. 

 I dvojac i četverac u grupi s evropskim viceprvacima

Valja reći da je četverac nagovestilo potencijal već u prvom zajedničkom nastupu. Na Evropskom prvenstvu pobedio je u B finalu. Istini na volju, tada je u čamcu bio Aleksandar Beđik, koji je sada rezerva, a u vatru je umesto njega poslat Savić.

Budući da se na Svetskom šampionatu deli najveći broj karata za Olimpijske igre dogodine u Tokiju, četvercu je i to meta. U toj disciplini je osam viza, a to znači da uzbuđenja ne bi izostala ni u B finalu. U odlučujuću trku, zna se, idu po tri prvoplasirane iz dve polufinalne. 

 Iz tri od četiri trke direktno u četvrtfinale

U sredu u četvrtfinalu veslaju preostala tri naša muška čamca, a jedini ženski – dubl skul – bori se kao i četverac da kroz repesaž uđe u polufinale. Milici Slijepčević i Jovani Arsić je za to neophodno da budu među dve najbolje. Martin Mačković i Miloš Vasić u dvojcu, skifista Aleksandar Filipović i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače ići će u polufinale ako budu među tri prvoplasirana.

Milica Slijepčević i Jovana Arsić idu u repesaž

Satnica naših

Sreda

-Dvojac (1/4) – 11.25 č

-Skif (1/4) – 13.23 č

-Skif za lake veslače (1/4) – 13.53 č

-Dubl skul (ž, repesaž za 1/2) – 15.37 č

Četvrtak

-Četverac (1/2) – oko 12 č


Četverac (repesaž): Nemačka 5.59,17, Srbija (+0,83), Austrija (+4.29), Danska (+8,24), Egipat (+26,91).
Datum: 28.08.2019. Autor:

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...