I dvojac i četverac u grupi s evropskim viceprvacima

 
 

U nedelju, prvog dana šampionata, u kvalifikacijama sva četiri naša muška čamca, ženski dubl skul sutradan.

Obavljen je žreb za 49. svetsko seniorsko prvenstvo koje u nedelju, 25. avgusta, počinje u Otenshajmu kraj Linca. Srbija ima takmičare u dvojcu, četvercu, skifu i skifu za lake veslače u muškoj konkurenciji i ženski dubl skul.

Vrhunac sezone u predvorju Olimpijskih igara

Martin Mačković i Miloš Vasić u dvojcu prvi izlaze na stazu u kvalifikacijama. Veslaće u nedelju u 10.51 časova u poslednjoj od pet grupa za jedno od prva četiri mesta koja vode u četvrtfinale u sredu. Rivali su im čamci iz Južne Afrike, Rumunije, Kube i Argentine. Može se reći da je našim najvećim uzdanicama na mundijalu otvoren put dalje, pošto su u trci favoriti s Rumunima Marijus-Vasileom Kozmijukom i Kiprijanom Tudosom.

S njima su ove godine vojevali na Evropskom prvenstvu u Lucernu. Mačkoviću i Vasiću medalja je izmakla u samom finišu, a komšijama je pripalo srebro. I tada i lane na Svetskom prvenstvu u Plovdivu bili su najbrži dvojac ne računajući neprikosnovene braću Sinković iz Hrvatske.

U 12.11 časova, u poslednjoj od četiri kvalifikacione trke četveraca, ogledaće se Igor Đerić, Veselin Savić, Nenad Beđik i Viktor Pivač. S njima su u grupi Rumuni, Česi, Južnoafrikanci i Poljaci, koji su na Evropskom šampionatu bili drugi. Repesaž je u utorak pre podne.

U 13.06 časova veslaće u skifu za lake veslače Miloš Stanojević. On je u četvrtoj od šest kvalifikacionih grupa. Suparnici su mu takmičari iz Slovačke i SAD, ali i Irac Donovan, svetski prvak lane ali u dubl skulu za lake veslače i Švajcarac Šojble, koji je na Evropskom šampionatu bio pobednik B finala.

Prva tri čamca idu u četvrtfinale, a ostali u repesaž.

Naš poslednji predstavnik prvog dana je skifista Aleksandar Filipović. U četvrtoj je od osam kvalifikacionih grupa jer je u toj disciplini prijavljeno ubedljivo najviše čamaca (44). 

Startuje u 17.12 časova. Rivali su mu predstavnici Benina, Južne Koreje, Belorusije, Finske i Rumunije. Prva dvojica će u četvrtfinale.

U ponedeljak se nadmeću naše jedine predstavnice. U trećoj od četiri kvalifikacione grupe, u 11.10 časova, Milica Slijepčević i Jovana Arsić u dubl skulu pokušaće da se domognu jednog od prva dva mesta koja direktno vode u polufinale. Rivalke su im Kubanke, Švajcarkinje, Novozelanđanke i Čehinje.

Satnica naših u kvalifikacijama

Nedelja

10.51 – Dvojac

12.11 – Četverac

13.06 – Skif za lake veslače

17.12 – Skif


Ponedeljak

11.10 – Dubl skul (ž)  


Datum: 24.08.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...