x

Košarkaši Srbije na Akropolis kupu pred SP

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Akropolis kup u Atinu, gde će izabranici selektora Aleksandra Đorđevića u naredna tri dana imati tri jake provere protiv selekcija Turske, Italije i Grčke.


Put grčke prestonice krenulo je 12 igrača, pošto je Vladimir Lučić ostao na terapijama u Beogradu zbog povrede butnog mišića koju je zadobio u prvom meču sa Litvancima. Krilni igrač naše reprezentacije će biti spreman za put u Kinu.


Novi dresovi košarkaških reprezentacija Srbije


Sve protivnike jako respektujemo, idemo na Akropolis kup u jednom dobrom trenutku za nas… To je izuzetno jak turnir, kao što su bile i ove dve utakmice sa Litvanijom. Cilj nam je da probamo da se spremimo za Svetsko prvenstvo kroz mečeve sa što jačim protivnicima. Momci dobro rade, imamo još prostora za poboljšanja… Nismo dugo zajedno, a to je ono što mi treneri uvek najviše tražimo, jer je uigranost jako, jako bitna za formu – rekao je selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.


KSS i UNICEF prikupili preko 5 000 000 rsd za inkluzivna igrališta


Centar našeg nacionalnog tima Miroslav Raduljica bio je dobro raspoložen pred put u Atinu.


Mi stvarno gledamo samo sebe i radićemo svoj posao, rivali neka rade svoj, pa ćemo da vidimo ko je bolji. Biće ovo dobre provere, a i moći ćemo da vidimo Italijane, protivnike u grupi u Kini, iako je ovo samo turnir… Bez obzira na to, mi uvek igramo punim intenzitetom i pokušavamo da napredujemo kroz svaku utakmicu, a da li je rival Italija, Turska ili Grčka, nije nam bitno… Turnir jeste jak i interesantan, lično uvek volim da igram Akropolis kup, tako da očekujem odlične utakmice koji će najviše nama koristiti… – poručuje Raduljica. (Izvor: KSS)


Raspored utakmica - Aktopolis kup:

Petak 16. avgust

- 17:00 - Srbija – Turska

- 19:30 - Grčka – Italija


Subota 17. avgust

- 17:00 - Italija – Srbija

- 19:30 - Grčka – Turska


Nedelja 18. avgust

-17:00 - Turska – Italija

-19:30 - Grčka – Srbija


18. Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce održaće se u periodu od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine, u Kini, u organizaciji Košarkaškog saveza Kine i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2019


Datum: 16.08.2019. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...