x

KSS i UNICEF prikupili preko 5 000 000 rsd za inkluzivna igrališta

KSS i UNICEF prikupili preko 5 000 000 rsd za inkluzivna igrališta Foto: KSS

Od utakmice Srbija-Litvanija ostvaren je prihod od prodatih ulaznica u iznosu od 10.747.928 dinara. Zahvalјujući našoj reprezentaciji i 18.213 navijača koji su je bodrili, za inkluzivna igrališta u Srbiji će biti izdvojeno 5.373.964 dinara. Spektakularna utakmica kojom su naši košarkaši ispraćeni na Svetsko prvenstvo u Kini imala je humani karakter, jer će polovina prihoda biti upućena UNICEF-u za izgradnju inkluzivnih igrališta na kojima će se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom igrati i družiti sa svojim vršnjacima.


Srbija bolja od Litvanije u prepunoj Štark areni


Ovo je bila jedinstvena prilika da pozovemo sve navijače da navijaju za naš tim, da bodre košarkaše na vrlo kvalitetnoj utakmici, budu humani i pomognu da i deca sa smetnjama u razvoju mogu slobodno da se igraju sa svojim vršnjacima na igralištima koja su bezbedna, sigurna i koja će imati sprave prilagođene svoj deci. Nama je partnerstvo sa UNICEF-om veoma važno, jer smo na ovom projektu pokazali da možemo da se ponašamo sportski i budemo humani, da damo doprinos društvu u kome rastu i naša deca. Zahvalјujem svima koji su bili sa nama u subotu – izjavio je Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.


Igra, sport i rekreacija jako su važni za zdravo odrastanje dece, a druženje sa vršnjacima i njihovo uklјučivanje u društvo klјučni su faktori koji utiču na kvalitet života dece.


Samo zajedno možemo da napravimo razliku i pomognemo deci kojoj je potrebna podrška čitave zajednice. Veliku zahvalnost dugujemo Košarkaškom savezu Srbije, svim reprezentativcima i našem ambasadoru i selektoru reprezentacije Aleksandru Đorđeviću na nesebičnoj podršci. Zahvalјujući prikuplјenim sredstvima moći ćemo da izgradimo inkluzivna igrališta u Srbiji, gde će deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom moći da se igraju sa svojim vršnjacima. U ime UNICEF-a zahvalјujem svim fanovima košarke koji su pokazali humanost u subotu uveče – izjavila je Vesna Savić Đukić, šef odseka za saradnju sa privredom UNICEF-a u  Srbiji.


Partnerstvo između KSS i UNICEF-a započeto je u godini kada se održava Svetsko prvenstvo u Kini i kada se obeležava 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta. UNICEF i KSS zahvalјuju svim navijačima koji su se odazvali pozivu, kupili kartu i došli u plavom da navijaju za naše „orlove“ i pomognu u prikuplјanju sredstava za izgradnju inkluzivnih igrališta u Srbiji. Partnerstvo koje je započeto ovom utakmicom biće nastavlјeno, jer su oba partnera odlučna da pomognu u kreiranju okruženja u kome sva deca mogu da ostvare svoje potencijale. (Izvor: KSS)

 

Košarkaši Srbije bolji od Litvanije i u Kaunasu


Datum: 14.08.2019. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...