KSS i UNICEF prikupili preko 5 000 000 rsd za inkluzivna igrališta

Foto: KSS

Od utakmice Srbija-Litvanija ostvaren je prihod od prodatih ulaznica u iznosu od 10.747.928 dinara. Zahvalјujući našoj reprezentaciji i 18.213 navijača koji su je bodrili, za inkluzivna igrališta u Srbiji će biti izdvojeno 5.373.964 dinara. Spektakularna utakmica kojom su naši košarkaši ispraćeni na Svetsko prvenstvo u Kini imala je humani karakter, jer će polovina prihoda biti upućena UNICEF-u za izgradnju inkluzivnih igrališta na kojima će se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom igrati i družiti sa svojim vršnjacima.


Srbija bolja od Litvanije u prepunoj Štark areni


Ovo je bila jedinstvena prilika da pozovemo sve navijače da navijaju za naš tim, da bodre košarkaše na vrlo kvalitetnoj utakmici, budu humani i pomognu da i deca sa smetnjama u razvoju mogu slobodno da se igraju sa svojim vršnjacima na igralištima koja su bezbedna, sigurna i koja će imati sprave prilagođene svoj deci. Nama je partnerstvo sa UNICEF-om veoma važno, jer smo na ovom projektu pokazali da možemo da se ponašamo sportski i budemo humani, da damo doprinos društvu u kome rastu i naša deca. Zahvalјujem svima koji su bili sa nama u subotu – izjavio je Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.


Igra, sport i rekreacija jako su važni za zdravo odrastanje dece, a druženje sa vršnjacima i njihovo uklјučivanje u društvo klјučni su faktori koji utiču na kvalitet života dece.


Samo zajedno možemo da napravimo razliku i pomognemo deci kojoj je potrebna podrška čitave zajednice. Veliku zahvalnost dugujemo Košarkaškom savezu Srbije, svim reprezentativcima i našem ambasadoru i selektoru reprezentacije Aleksandru Đorđeviću na nesebičnoj podršci. Zahvalјujući prikuplјenim sredstvima moći ćemo da izgradimo inkluzivna igrališta u Srbiji, gde će deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom moći da se igraju sa svojim vršnjacima. U ime UNICEF-a zahvalјujem svim fanovima košarke koji su pokazali humanost u subotu uveče – izjavila je Vesna Savić Đukić, šef odseka za saradnju sa privredom UNICEF-a u  Srbiji.


Partnerstvo između KSS i UNICEF-a započeto je u godini kada se održava Svetsko prvenstvo u Kini i kada se obeležava 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta. UNICEF i KSS zahvalјuju svim navijačima koji su se odazvali pozivu, kupili kartu i došli u plavom da navijaju za naše „orlove“ i pomognu u prikuplјanju sredstava za izgradnju inkluzivnih igrališta u Srbiji. Partnerstvo koje je započeto ovom utakmicom biće nastavlјeno, jer su oba partnera odlučna da pomognu u kreiranju okruženja u kome sva deca mogu da ostvare svoje potencijale. (Izvor: KSS)

 

Košarkaši Srbije bolji od Litvanije i u Kaunasu


Datum: 14.08.2019. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...