Starovićeva u finalu Evropskih igara u Minsku

Foto: Nina Jelenc / EKA

Prvog dana takmičenja na ovogodišnjim Evropskim igrama, srpski predstavnici u kajaku izborili su jedno finale.


Milica Starović plasirala se u borbu za medalje u jednosedu na 500 metara na Evropskim igrama u Minsku. Starovićeva je mesto u A finalu izborila direktno iz kvalifikacija, pošto je ubedljivo trijumfovala u svojoj trci izveslavši deonicu od 500 metara za 1 minut 47 sekundi i 522 hiljadita dela.


Starovićeva je u jednosed na 500 metara praktično „uskočila“ pred sam početak takmičenja u Belorusiji, s obzirom da prvobitno nije bilo planirano da učestvuje u toj disciplini zbog četverca, već je u takmičenje u K1-500 ušla posle povrede Nikoline Moldovan.


Finale jednoseda na 500 metara u konkurenciji dama na Evropskim igrama u Minsku zakazano je za četvrtak od 9 sati ujutro po srednjeevropskom vremenu.


Osim u jednosedu na 500 metara, Starovićevu očekuju i kvalifikacije u jednosedu na 200 metara koje se veslaju sutra.


Posada ženskog dvoseda na 500 metara, Marija Dostanić i Kristina Bedeč takmičenje na Evropskim igrama završila je u polufinalu, u kojem su zauzele 6. mesto u vremenu 1:42.640 1:42.640.


Muška posada dvoseda na 1000 metara, Stefan Vekić i Milenko Zorić, takođe je takmičenje završila u polufinalu u kojem je kroz cilj prošla kao 8. u vremenu 1:42.640.


Raspored trka srpskih takmičara 2. dana Evropskih igara u Minsku


  • 13:10 kvalifikacije K1-200 Milica Starović, staza 6

  • 13:25 kvalifikacije K1-200 Marko Dragosavljević, staza 4

  • *15:00 polufinale K1-200

  • *15:10 polufinale K1-200 m


Datum: 25.06.2019. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...