Kraj EI za Nikolinu Moldovan

Foto: OKS

Srpski tim koji nastupa na 2. Evropskim igrama, ostao je bez jedne od takmičarki.


Nikolina Moldovan na žalost morala je da se povuče iz takmičenja na ovogodišnjim Evropskim igrama u Minsku. Jedna od naših najiskusnijih takmičarki povredila se na treningu na regatnom centru „Zaslavje“ i posle magnetne rezonance i konsultacije sa lekarima odlučila je da ne rizikuje ostatak sezone:


„U toku treninga sam osetila jak bol u lumbalnom delu kičme, toliki da nisam mogla da izadjem iz čamca. Uradila sam magnetnu rezonancu i ona je pokazala da su mi dva diskusa iskočila iz ležišta i da oni pritiskaju nerve. Nažalost sam morala da se odjavim sa takmičenja da ne bih dalje ugrozila stanje kičme i nastavak sezone„, naglasila je Nikolina po dobijanju rezultata pregleda.


S obzirom da je za kajakaše praktično jedina šansa da norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju izbore na Svetskom prvenstvu koje se krajem avgusta održava u Segedinu, odlučeno je da Nikolina ne rizikuje sa pogoršanjem povrede, pa je stoga, uz dopuštenje predstavnika Međunarodne kajakaške federacije promenjen sastav posada ženske ekipe srpskog tima.


Promena posada

S obzirom da bez Moldovanove nije moguće sastaviti ženski četverac na 500 metara, umesto te posade, srpski ženski tim nastupiće u sledećim disciplinama:


 • K1-200 Milica Starović

 • K1-500 Milica Starović

 • K2-500 Marija Dostanić, Kristina Bedeč

 • K1-5000 Kristina Bedeč


Muški deo ekipe neće menjati prvobitno prijavljene posade, te će u jednosedu na 200 metara nastupiti Marko Dragosavljević, dok će se u dvosedu na 1000 metara takmičiti Milenko Zorić i Stefan Vekić.


Raspored trka srpskih takmičara na Evropskim igrama u Minsku


Utorak

 • 08:48 kvalifikacije K2-500 Marija Dostanić, Kristina Bedeč, staza 9

 • 09:03 kvalifikacije K2-1000 Stefan Vekić, Milenko Zorić, staza 5

 • 13:10 kvalifikacije K1-500 Milica Starović, staza 1

 • 14:59 polufinale K2-500 ž

 • 15:30 polufinale K2-1000 m

 • 15:52 polufinale K1-500 ž


Sreda

 • 13:10 kvalifikacije K1-200 Milica Starović, staza 6

 • 13:25 kvalifiakcije K1-200 Marko Dragosavljević, staza 4


Četvrtak

 • 15:00 A finale K1-5000 Kristina Bedeč


Datum: 25.06.2019. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...