Štruder: Borba za svaku loptu naredne sezone

Foto: RK Radnički 1964

Rukometaši Radničkog 1964 su završili proteklu sezonu pomešanih osećanja. Igrali su verovatno najlepši i najatraktivniji rukomet, padali su redom rivali, ali ih je trenutak dekoncentracije, 51 sekunda i ispuštena 2 gola prednosti u derbiju sa ekipom Dubočice u Kragujevcu, koštao plasmana u viši rang. Sezonu na klupi je započeo Aleksandar Radosavljević, gde ga je na polovini drugog dela sezone zamenio Dragan Študer, sa kojim rekapituliramo urađeno i planove za naredni šampionat


Nakon velike borbe i turbulentne sezone, osvojeno je ipak drugo mesto. Smatrate li to neuspehom?


-Nakon stvarno uzbudljive sezone, ostaje gorak ukus u ustima posle osvojenog drugog mesta usled slabijeg međusobnog skora sa Dubočicom iz Leskovca. Bili smo ekipa sa najviše datih a najmanje primljenih golova, nije bilo dovoljno.


Na mestu šefa struke ste od aprila. Ocenite generalno igru ove sezone.


-Brz, atraktivan rukomet, sa jakom odbranom, brzom tranzicijom i velikim brojem datih golova iz kontranapada je odlika igre našeg tima ove sezone.


Koje su to novine koje ste vi uneli od preuzimanja ekipe.


-Postoji pravilo da nisu poželjne velike promene po preuzimanju ekipe u sred sezone, pogotovu ne pred kraj. Bilo je teško pre svega povratiti veru momcima da izguraju do kraja, na tome smo svi zajedno radili i mislim da smo u tome uspeli.


Da li ste već okrenuti novoj sezoni, koji će ciljevi biti primarni?


- Naredne sezone želimo promovisati još veći broj mladih igrača, koji će biti oslonac kluba u godinama koje dolaze.


Kao trener ste poznati a i dokazali ste da svi imaju svoju šansu. Da li ćete nastaviti u tom trendu?


- Mene kao trenera interesuje samo teren i trening, svi igrači uvek imaju istu šansu, na njima je da se svojim radom, odnosom i ponašanjem izbore za svoj status. Volim da svi budu uključeni u sve segmente igre zvane rukomet, da joj se raduju i da u njoj uživaju, rezultat je veoma važan ali nije uvek prioritetan.


Šta mogu očekivati navijači od nastupajuće sezone?


- Navijačima u sledećoj sezoni možemo obećati borbu za svaku loptu, svaki pedalj terena, dostojanstveno predstavljanje kluba i grada. Daćemo sve od sebe da postignemo što bolji plasman u idućoj sezoni – osvrnuo se šef stručnog štaba Dragan Študer.


Datum: 25.06.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...