x

Štruder: Borba za svaku loptu naredne sezone

Štruder: Borba za svaku loptu naredne sezone Foto: RK Radnički 1964

Rukometaši Radničkog 1964 su završili proteklu sezonu pomešanih osećanja. Igrali su verovatno najlepši i najatraktivniji rukomet, padali su redom rivali, ali ih je trenutak dekoncentracije, 51 sekunda i ispuštena 2 gola prednosti u derbiju sa ekipom Dubočice u Kragujevcu, koštao plasmana u viši rang. Sezonu na klupi je započeo Aleksandar Radosavljević, gde ga je na polovini drugog dela sezone zamenio Dragan Študer, sa kojim rekapituliramo urađeno i planove za naredni šampionat


Nakon velike borbe i turbulentne sezone, osvojeno je ipak drugo mesto. Smatrate li to neuspehom?


-Nakon stvarno uzbudljive sezone, ostaje gorak ukus u ustima posle osvojenog drugog mesta usled slabijeg međusobnog skora sa Dubočicom iz Leskovca. Bili smo ekipa sa najviše datih a najmanje primljenih golova, nije bilo dovoljno.


Na mestu šefa struke ste od aprila. Ocenite generalno igru ove sezone.


-Brz, atraktivan rukomet, sa jakom odbranom, brzom tranzicijom i velikim brojem datih golova iz kontranapada je odlika igre našeg tima ove sezone.


Koje su to novine koje ste vi uneli od preuzimanja ekipe.


-Postoji pravilo da nisu poželjne velike promene po preuzimanju ekipe u sred sezone, pogotovu ne pred kraj. Bilo je teško pre svega povratiti veru momcima da izguraju do kraja, na tome smo svi zajedno radili i mislim da smo u tome uspeli.


Da li ste već okrenuti novoj sezoni, koji će ciljevi biti primarni?


- Naredne sezone želimo promovisati još veći broj mladih igrača, koji će biti oslonac kluba u godinama koje dolaze.


Kao trener ste poznati a i dokazali ste da svi imaju svoju šansu. Da li ćete nastaviti u tom trendu?


- Mene kao trenera interesuje samo teren i trening, svi igrači uvek imaju istu šansu, na njima je da se svojim radom, odnosom i ponašanjem izbore za svoj status. Volim da svi budu uključeni u sve segmente igre zvane rukomet, da joj se raduju i da u njoj uživaju, rezultat je veoma važan ali nije uvek prioritetan.


Šta mogu očekivati navijači od nastupajuće sezone?


- Navijačima u sledećoj sezoni možemo obećati borbu za svaku loptu, svaki pedalj terena, dostojanstveno predstavljanje kluba i grada. Daćemo sve od sebe da postignemo što bolji plasman u idućoj sezoni – osvrnuo se šef stručnog štaba Dragan Študer.


Datum: 25.06.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...