x

Mladenović: Beograd na pisti još jedan vrhunski događaj u glavnom gradu

Mladenović: Beograd na pisti još jedan vrhunski događaj u glavnom gradu

Druga trka BEG Runway Run biće održana u noći između subote (08.06.2019.) i nedelje (09.06.2019), sa početkom u 01:30h u nedelju, na Aerodromu Nikola Tesla Beograd.

Povodom najave događaja BEG Runway Run, na konferenciji za medije, koja je, danas, održana u Skupštini grada Beograda, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, izjavio je da ima veliko zadovoljstvo da predstavi još jedan značajan događaj u Beogradu – odnosno na Aerodromu Nikola Tesla Beograd u organizaciji Beogradskog maratona, VINCI Airport Serbia i grada Beograda kao pokrovitelja.

„Ovakav događaj, na specifičan način spaja sport i komercijalne aktivnosti, ali u ovom slučaju to je posebno značajno, jer su partneri VINCI Airport Serbia i Beogradski maraton koji, svako iz svog ugla i domena delatnosti, promovišu Beograd i čine da nam što veći broj ljudi dolazi u srpsku prestonicu. Posebno je istrajan Beogradski maraton koji, evo, već više od 30 godina, organizuje i Beogradski maraton i slične događaje u Beogradu koji u kontinuitetu promovišu zdrav život i trkački pokret“ – nastavio je Mladenović.

„BEG Runway Run je izuzetno atraktivan, jer se održana na pisti Aerodroma Nikola Tesla Beograd i vrlo specifičan jer se trči u toku noći, u uslovima kada nema vazdušnog saobraćaja na aerodromu i po tome je jedinstven u regionu. Nadam se da će, posle ove druge trke, BEG Runway Run postati tradicionalan i da će se i dalje razvijati, a grad Beograd će i ubuduće davati svoj doprinos i podršku zbog značaja ovog događaja“ – zaključio  je svoju izjavu Andreja Mladenović.

„Zahvaljujem se na podršci gradu Beogradu i verujem da će Beogradski maraton i VINCI Airport Serbia zaista napraviti vrhunski događaj i spektakl na Aerodromu Nikola Tesla Beograd i da će BEG Runway Run, sem sportskog, pokazati i svoj veliki društveni značaj. VINCI Airports operiše na 46 aerodroma širom sveta, od Latinske Amerike do Japana i ovo je prvi put da bilo gde organizujemo ovakav događaj, što svakako ukazuje na njegov značaj“ – izjavio je Nikola Brus generalni direktor VINCI Airport Serbia.

Nemanja Cerovac, dugogodišnji reprezentativac Srbije na srednjim i dugim prugama, osvajač medalja na prvenstvima Evrope u krosu, na konferenciji za medije bio je u funkciji prošlogodišnjeg pobednika ove trke, a najavio je i svoj novi nastup. „Trčanje na prvom BEG Runway Run bio je zaista neverovatan događaj i posebno iskustvo. Ja sam u svojoj karijeri učestvovao na mnogim evropskim i svetskim poznatim  trkama, ali nikada na ovako interesantnoj i atraktivnoj trci. I bukvalno i figutrativno, na pisti aerodroma Nikola Tesla Beograd, osećao sam se kao na krilima i to je možda bio razlog zašto sam prošle godine pobedio. Nadam se uspešnom nastupu i na drugoj BEG Runway Run trci i verujem da će ovo ponovo biti vrhunski spektakl“ – zaključio je svoju izjavu Cerovac.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, posebno se zahvalio gradu Beogradu, VINCI Airport Serbia i Upravi granične Policije MUP Srbije na zajedničkoj kreaciji i orgnizaciji još jednog vrhunskog događaja u Beogradu. „Ove godine imamo 1000 učesnika na BEG Runway Run trci što je duplo više u odnosu na prvu godinu i očigledno je da je događaj brzo postao poznat i popularan. Drago nam je da se u međuvremenu pokazalo da je odluka o odlaganju BEG Runway Run sa 1. na 9. Jun bila ispravna i verujemo da će u dobrim vremenskim uslovima i pripremljenoj zabavi uživati svi trkači, a da će fotografije i video materijali sa ovog događaja dočarati svu njegovu atraktivnost.“ – zaključio je svoju izjavu Dejan Nikolić.


Datum: 07.06.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...