Mladenović: Beograd na pisti još jedan vrhunski događaj u glavnom gradu

 
 

Druga trka BEG Runway Run biće održana u noći između subote (08.06.2019.) i nedelje (09.06.2019), sa početkom u 01:30h u nedelju, na Aerodromu Nikola Tesla Beograd.

Povodom najave događaja BEG Runway Run, na konferenciji za medije, koja je, danas, održana u Skupštini grada Beograda, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, izjavio je da ima veliko zadovoljstvo da predstavi još jedan značajan događaj u Beogradu – odnosno na Aerodromu Nikola Tesla Beograd u organizaciji Beogradskog maratona, VINCI Airport Serbia i grada Beograda kao pokrovitelja.

„Ovakav događaj, na specifičan način spaja sport i komercijalne aktivnosti, ali u ovom slučaju to je posebno značajno, jer su partneri VINCI Airport Serbia i Beogradski maraton koji, svako iz svog ugla i domena delatnosti, promovišu Beograd i čine da nam što veći broj ljudi dolazi u srpsku prestonicu. Posebno je istrajan Beogradski maraton koji, evo, već više od 30 godina, organizuje i Beogradski maraton i slične događaje u Beogradu koji u kontinuitetu promovišu zdrav život i trkački pokret“ – nastavio je Mladenović.

„BEG Runway Run je izuzetno atraktivan, jer se održana na pisti Aerodroma Nikola Tesla Beograd i vrlo specifičan jer se trči u toku noći, u uslovima kada nema vazdušnog saobraćaja na aerodromu i po tome je jedinstven u regionu. Nadam se da će, posle ove druge trke, BEG Runway Run postati tradicionalan i da će se i dalje razvijati, a grad Beograd će i ubuduće davati svoj doprinos i podršku zbog značaja ovog događaja“ – zaključio  je svoju izjavu Andreja Mladenović.

„Zahvaljujem se na podršci gradu Beogradu i verujem da će Beogradski maraton i VINCI Airport Serbia zaista napraviti vrhunski događaj i spektakl na Aerodromu Nikola Tesla Beograd i da će BEG Runway Run, sem sportskog, pokazati i svoj veliki društveni značaj. VINCI Airports operiše na 46 aerodroma širom sveta, od Latinske Amerike do Japana i ovo je prvi put da bilo gde organizujemo ovakav događaj, što svakako ukazuje na njegov značaj“ – izjavio je Nikola Brus generalni direktor VINCI Airport Serbia.

Nemanja Cerovac, dugogodišnji reprezentativac Srbije na srednjim i dugim prugama, osvajač medalja na prvenstvima Evrope u krosu, na konferenciji za medije bio je u funkciji prošlogodišnjeg pobednika ove trke, a najavio je i svoj novi nastup. „Trčanje na prvom BEG Runway Run bio je zaista neverovatan događaj i posebno iskustvo. Ja sam u svojoj karijeri učestvovao na mnogim evropskim i svetskim poznatim  trkama, ali nikada na ovako interesantnoj i atraktivnoj trci. I bukvalno i figutrativno, na pisti aerodroma Nikola Tesla Beograd, osećao sam se kao na krilima i to je možda bio razlog zašto sam prošle godine pobedio. Nadam se uspešnom nastupu i na drugoj BEG Runway Run trci i verujem da će ovo ponovo biti vrhunski spektakl“ – zaključio je svoju izjavu Cerovac.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, posebno se zahvalio gradu Beogradu, VINCI Airport Serbia i Upravi granične Policije MUP Srbije na zajedničkoj kreaciji i orgnizaciji još jednog vrhunskog događaja u Beogradu. „Ove godine imamo 1000 učesnika na BEG Runway Run trci što je duplo više u odnosu na prvu godinu i očigledno je da je događaj brzo postao poznat i popularan. Drago nam je da se u međuvremenu pokazalo da je odluka o odlaganju BEG Runway Run sa 1. na 9. Jun bila ispravna i verujemo da će u dobrim vremenskim uslovima i pripremljenoj zabavi uživati svi trkači, a da će fotografije i video materijali sa ovog događaja dočarati svu njegovu atraktivnost.“ – zaključio je svoju izjavu Dejan Nikolić.


Datum: 07.06.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...