Kurandić: Mladošću i zajedništvom do 4. mesta

Foto: RK Radnički 1964
 
 

Najmlađa ekipa Super B lige, rukometašice Radničkog 1964 su u svojoj debitantskoj sezoni u saveznom rangu takmičenja, premašile sva očekivanja, kako svojih navijača, tako i kompletne rukometne javnosti. Najpozvaniji da prokomentariše  proteklu sezonu, šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić, nam je na početku razgovora ocenio osvojeno četvrto mesto:

-Nakon baraža, koji smo uspešno prebrodili, ukazala nam se šansa da igramo savezni rang takmičenja-jedinstvenu Super B ligu sa ekipom koja je pravljena za srpsku ligu. U početku je bilo problema sa adaptacijom na viši rang, daleko konkurentnijim ekipama i zahteve koji su novi za ovaj mladi tim. Kako je prvenstvo odmicalo, devojke su sticale iskustvo, samopouzdanje i tako smo  premašili zadati cilj sa početka prvenstva, opstanak u ligi. Na tu činjenicu je prvenstveno uticalo jedinstvo, sloga, drugarstvo, ostavljale su srce na terenu i 4-to mesto je došlo kao nagrada za trud i požrtvovan rad na treninzima.


Po ocenama mnogih,konkurencija u Super b ligi odavno nije bila veća:

-Ženska Super B liga obuhvata sva četiri regiona i u skladu sa tim je prikazan visok nivo kvaliteta rukometa. Na pojedinim utakmicama je viđen izuzetan nivo igre na kome bi im pozavideli i timovi iz Superlige. Četiri ekipe su ispale, dve su se borile za ulazak u viši rang, bilo je mnogo kvalitetnih i neizvesnih mečeva, kako u borbi za vrh, tako i za opstanak u ligi.


Ekipa Radničkog je godinu dana starija i zrelija,a samim tim je uočen veliki napredak u igri:

-Napredak u igri je evidentan i odražava se na svakoj utakmici i treningu, jer su gro ekipe na početku prvenstva činile igračice od 16-17 godina bez iskustva u jačem rangu takmičenja. Dve najiskusnije, Jasmina Kolak i Nevena Aleksić su se maksimalno podredile ekipi, davale ton igri, kako na utakmicama, tako i na treninzima. Nemerljiv je njihov uticaj na mlađe saigračice, trenirale su sa njima, ukazivale i na dobre i loše strane. Ovaj tim će kako bude sticao iskustvo, biti sve bolji i bolji, a nivo igre će ići uzlaznom putanjom.


Gajite prepoznatljiv stil igre, sličan prošlogodišnjem, ali i novim kvalitetom i rešenjima u oba pravca:

-Stil igre smo pravili prema profilu igračica kojima raspolažemo. Imali smo više prostora za kombinovanje, a naročito smo posvetili pažnju toj 5-1 odbrambenoj formaciji, gde smo pravili dosta problema protivnicima, a sa druge strane imali smo tu sredinu i visinu za standardnu 6-0 odbranu u zavisnosti od rivala. U napadu smo forsirali igru u tranziciji, brz centar, trčanje u leđa protivničkim ekipama. Krasila nas je agresivnost, požrtvovanost i borba do poslednje sekunde. Očekujem da ćemo, uz male korekcije i iduće sezone forsirati i zadržati taj naš prepoznatljjivi stil i način igre.


Ujedno ste i trener generacije Ž16 (2002-go i mlađe),koja je nedavno osvojila Ligu mlađih kategorija centralne Srbije i KiM.:

-Rezultatima ove generacije devojčica smo ponosni svi u klubu. Osvojiti prvo mesto u ovako paklenoj konkurenciji 4 superligaške ekipe (Jagodina, Bekament, Medicinar i Zaječar) je neverovatan uspeh. Posebno je bio zanimljiv završni turnir u Aranđelovcu, gde smo zbog boljeg međusobnog skora sa Bekamentom, trijumfalno završili takmičenje. Kuriozitet ove ekipe je što je u velikoj meri potpomognuta igračicama od 2003-eg do čak 2006-og godišta. One su srce našeg kluba i činiće osnovu ženskog rukometa u Kragujevcu. Spremamo se već 3 nedelje za šampionat države i znam da ćemo dati 110% svojih mogućnosti bez preteranog respekta prema protivnicima. Ne poznajem dovoljno naše konkurente i nezahvalno je da prognoziram krajnji ishod, ali sam uveren da ćemo dostojno reprezentovati klub i grad.


Planiraju li se pojačanja i koji su ciljevi za narednu sezonu:

-Prelazni rok je živa stvar, u fazi smo pregovora sa pojedinim igračicama zanimljivim za naš koncept. Želja je da zadržimo postojeći igrački kadar i ako uspemo da dovedemo 2 do 3 adekvatna pojačanja, očekujem da budemo najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang.


Datum: 07.06.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...