Čuveni Pol Tergat promoter 32. Beogradskog maratona

Osvajač 13 medalja sa najznačajnijih svetskih takmičenja promoviše najveći tradicionalni međunarodni sportski događaj  u Srbiji.

Pol Tergat, jedan od najboljih dugoprugaša i maratonaca na svetu svih vremena, osvajač 13 medalja sa Olimpijskih igara i Svetskih prvenstava, višestruki svetski rekorder na 10000m, u polumaratonu i u maratonu, petostruki svetski prvak u krosu - biće promoter 32. Beogradskog maratona.

Tergat se trenutno nalazi u Arhusu (Danska),  gde će tokom vikenda biti održano Svetsko prvenstvo u krosu, a gde je on specilajni gost organizatora jer je jedini atletičar u istoriji ove atletske discipline koji je pet puta uzastopno osvajao titulu svetskog prvaka.

Trči 32. Beogradski maraton, uživaj, pomozi nekome

Tergat je, ovom prilikom, muzeju IAAF-a, kao deo važne zaostavštine, poklonio svoju sportsku opremu koju je 1997. godine nosio kada je osvojio svoju treću titulu svetskog prvaka.

„Izuzetno se radujem što ću uskoro biti ponovo u Beogradu, za koji me vezuju izuzetno lepi utisci, ali i pomalo tužne uspomene na moje sportske rezultate. Učestvovao sam četiti puta na apsolutno jedinstvenoj Beogradskoj trci kroz istoriju i to u vreme kada sam bio višestruki svetski prvak u krosu - ali nikada nisam pobedio. To je jedina trka na svetu  na kojoj sam učestvovao više od dva puta, a da nisam pobedio“ – izjavio je iz Arhusa Tergat.

„Beograd smatram svojim drugim rodnim gradom, pored Baringa u kome sam rođen i sa nestrpljenjem očekujem da budem deo 32. Beogradskog maratona – još jednog vrhunskog događaja koji organizuju moji prijatelji iz Beogradskog maratona“ – završio je svoju izjavu Tergat.

Pol Tergat je bio izuzetno uspešan atletičar, ali je po završenoj sportskoj karijeri ostvario i vrhunsku karijeru u drugim oblastima života. Tergat je ambasador Ujedinjenih nacija u programu borbe protiv gladi, potom je član Međunarodnog Olimpijskog komiteta, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Kenije.

32. Beogradski maraton kao Trka dobrote biće održan 14.04.2019. pod sloganom Trči, uživaj, pomozi nekome.

Trka dobrote u okviru Beogradskog maratona


Datum: 28.03.2019.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Beogradski maraton 2019

POVEZANE VESTI...
+ Finale Lige Vojvodine: Dva zlata za A...
+ Šumaher junior na korak od Formule 1
+ Radnički preslišao Kuršumliju
+ Dejan Valek najbolji na početku lige
+ Trka dobrote u okviru Beogradskog mar...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Beogradski maraton 2011
+ Beogradski maraton 2012
+ Beogradski maraton 2013
+ Beogradski maraton 2014
+ Beogradski maraton 2016
+ Beogradski SuisseGas maraton 2015

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...