Šumaher junior na korak od Formule 1

Šumaher junior ubrzano napreduje ka vrhu lestvice auto-moto sporta, budući da je na putu do evropske titule u Formuli 3 prošle godine, pobedio na 8 trka i čak 14 puta bio na pobedničkom postolju.


Dvadesetogodišnjak ide očevim stopama, budući da se pridružio porodici Ferari ranije ove godine, zasluživši mesto u okviru vozačke akademije ove legendarne italijanske ekipe. Upravo to je Miku Šumaheru otvorilo vrata Formule 1.


FIA Formula 1 Svetsko prvenstvo 2019 (engl. FIA Formula One World Championship) održava se u periodu od 17. marta do 01. decembra 2019. godine, na više lokacija u organizaciji Formula 1 grupe.


Kalendar trka Formule 1 za sezonu 2019


Mik Šumaher (Mick Schumacher) voziće za ekipu Ferarija prvog dana, dvodnevnog testa u Bahreinu, koji koji počinje u utorak, nakon Velike nagrade Bahreina, nakon čega će u sredu preuzeti volan Alfa Romea.


Priliku da provoza formulu 1 u test vižnji, Mik Šumaher dobiće samo nekoliko dana nakon što debituje u formuli 2.


- “Očigledno je da sam više nego uzbuđen, i želeo bih da zahvalim Ferariju i Alfa Romeu što su mi pružili ovu priliku” - izjavio je Mik Šumaher, i dodao: “Stvarno se radujem ovome, siguran sam da će ovo biti jedno veliko iskustvo. Ali za sada, svesno stavljam na stranu sve misli o predstojećoj test vožnji, jer se takođe veoma radujem svojoj prvoj trci u Formuli 2, i želeo bih da se usredsredim  sto posto na vikend koji dolazi.”Mattia Binotto, šef Ferarija, izjavio je: “Mi čvrsto verujemo u vrednost Ferarijeve vozačke akademije (engl. Ferrari Driver Academy), jer obuhvata program obuke visokog nivoa za talentovane mlade ljude, i odluka da pružimo priliku Šarlu Lekleru (Charles Leclerc) dokaz je toga” i dodao: “Zbog toga nam je drago što smo Miku i Callumu dali priliku da iskuse vožnju automobila Formule 1. Mik koji se pridružio FDA u januaru, i Callum koji je sa nama od 2017. godine, definitivno su vozači na putu ka vrhu i verujem da će im vožnja SF90 u službenom okruženju, kao što su testovi u Bahreinu i Barseloni, mogu biti vrlo korisni u ovoj fazi njihove karijere.”


Fred Vasseur, šef Alfa Romea dodao je: “Veoma nam je drago da će Mik Šumaher i Callum Ilott odraditi po jedan test dan za Alfa Romeo. U DNK našeg tima je da uočimo i negujemo mlade talente.” i dodao: “Mik i Callum su savršeni primeri odlučnih i veštih vozača koji zaslužuju da dobiju priliku da načine sledeći korak u svojoj karijeri. Saradnja sa dva takva obećavajuća vozača je odlična vest za naš tim i radujemo se zajedničkom radu”.


Formula 1 i Netflix objavili detalje visoko očekivanog dokumentarcaDatum: 28.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...