x

Šumaher junior na korak od Formule 1

Šumaher junior na korak od Formule 1

Šumaher junior ubrzano napreduje ka vrhu lestvice auto-moto sporta, budući da je na putu do evropske titule u Formuli 3 prošle godine, pobedio na 8 trka i čak 14 puta bio na pobedničkom postolju.


Dvadesetogodišnjak ide očevim stopama, budući da se pridružio porodici Ferari ranije ove godine, zasluživši mesto u okviru vozačke akademije ove legendarne italijanske ekipe. Upravo to je Miku Šumaheru otvorilo vrata Formule 1.


FIA Formula 1 Svetsko prvenstvo 2019 (engl. FIA Formula One World Championship) održava se u periodu od 17. marta do 01. decembra 2019. godine, na više lokacija u organizaciji Formula 1 grupe.


Kalendar trka Formule 1 za sezonu 2019


Mik Šumaher (Mick Schumacher) voziće za ekipu Ferarija prvog dana, dvodnevnog testa u Bahreinu, koji koji počinje u utorak, nakon Velike nagrade Bahreina, nakon čega će u sredu preuzeti volan Alfa Romea.


Priliku da provoza formulu 1 u test vižnji, Mik Šumaher dobiće samo nekoliko dana nakon što debituje u formuli 2.


- “Očigledno je da sam više nego uzbuđen, i želeo bih da zahvalim Ferariju i Alfa Romeu što su mi pružili ovu priliku” - izjavio je Mik Šumaher, i dodao: “Stvarno se radujem ovome, siguran sam da će ovo biti jedno veliko iskustvo. Ali za sada, svesno stavljam na stranu sve misli o predstojećoj test vožnji, jer se takođe veoma radujem svojoj prvoj trci u Formuli 2, i želeo bih da se usredsredim  sto posto na vikend koji dolazi.”



Mattia Binotto, šef Ferarija, izjavio je: “Mi čvrsto verujemo u vrednost Ferarijeve vozačke akademije (engl. Ferrari Driver Academy), jer obuhvata program obuke visokog nivoa za talentovane mlade ljude, i odluka da pružimo priliku Šarlu Lekleru (Charles Leclerc) dokaz je toga” i dodao: “Zbog toga nam je drago što smo Miku i Callumu dali priliku da iskuse vožnju automobila Formule 1. Mik koji se pridružio FDA u januaru, i Callum koji je sa nama od 2017. godine, definitivno su vozači na putu ka vrhu i verujem da će im vožnja SF90 u službenom okruženju, kao što su testovi u Bahreinu i Barseloni, mogu biti vrlo korisni u ovoj fazi njihove karijere.”


Fred Vasseur, šef Alfa Romea dodao je: “Veoma nam je drago da će Mik Šumaher i Callum Ilott odraditi po jedan test dan za Alfa Romeo. U DNK našeg tima je da uočimo i negujemo mlade talente.” i dodao: “Mik i Callum su savršeni primeri odlučnih i veštih vozača koji zaslužuju da dobiju priliku da načine sledeći korak u svojoj karijeri. Saradnja sa dva takva obećavajuća vozača je odlična vest za naš tim i radujemo se zajedničkom radu”.


Formula 1 i Netflix objavili detalje visoko očekivanog dokumentarca



Datum: 28.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...