x

Trči 32. Beogradski maraton, uživaj, pomozi nekome

Trči 32. Beogradski maraton, uživaj, pomozi nekome

Pripreme za 32. Beogradski maraton odvijaju se po planu i ušle su u završnu fazu – poslednjih 90 dana do održavanja ovog događaja od posebnog značaja za Grad Beograd.


Grad Beograd će tradicionalno, kroz učešće svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najveći tradicionalni međunarodni sportski događaj u našem gradu kako bi on protekao u odličnoj organizaciji i kako bi, kao i uvek do sada, bio u prilici da ostvari sve svoje zacrtane ciljeve. Posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje brojnih humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju naših građana – uključujući osetljive kategorije stanovništva, realizacija ciljeva iz oblasti zaštite životne sredine...


Posebnu dimenziju ovogodišnjem Beogradskom maratonu daće projekat „Jedan pojas jedan put“ (One Belt One Road marathon series) - kao prvi ovakav događaj u svetu van teritorije Kine. Ovaj projekat podrazumeva široke oblike saradnje sa Kinom u oblastima promocije Beograda i Srbije u Kini i Kine u Srbiji, dovođenja većeg broja učesnika i gostiju iz Kine na tradicionalni Beogradski maraton, kao i međusobne razmene znanja i iskustava.


Želja i misija Beogradskog maratona je da trčanje kao pokret zdravlja, postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti u što širim kategorijama stanovništva u Beogradu i Srbiji. Takav dugogodišnji trend odgovornog odnosa prema pojedincu i društvu u celini bio je presudan da Beogradski maraton dobije najznačajniju svetsku nagradu AIMS Social Award 2018 (Maratonski oskar) od Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, kao priznanje za izuzetno kvalitetnu organizaciju događaja i sprovođenje ciljeva koji su doprineli razvoju trkačkog pokreta u svetu.


Datum: 15.01.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...