x

Trka dobrote u okviru Beogradskog maratona

Trka dobrote u okviru Beogradskog maratona

Beogradski maraton promoviše dobročinstvo, što je osobina koja je oduvek karakterisala Beograđane i srpski narod u celini. Nastavićemo da podržavamo Beogradski maraton jer želimo da se ta manifestacija razvija i beleži sve veći broj učesnika, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić na pres-konferenciji koja je održana u Starom dvoru povodom Trke dobrote, koja se održava u okviru 32. Beogradskog maratona.

Ovaj događaj je deo projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, dok su ostali članovi Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

 

Trči 32. Beogradski maraton, uživaj, pomozi nekome

 

Gradonačelnik je istakao da je Beogradski maraton za Grad Beograd važan iz nekoliko razloga, od kojih je na prvom mestu promocija sporta i zdravog života. 

Poruka koju želimo da pošaljemo Beograđanima je da je važno učestvovati na maratonskoj trci i generalno se baviti fizičkom aktivnošću. Tome bih dodao da nema efikasnijeg leka od tridesetominutne brze šetnje ili trčanja svakog dana. To je put kojim se, korak po korak, stiže do polumaratonske ili maratonske trke. Zdravi stilovi života veoma su važni jer direktno utiču na poboljšanje kvaliteta života u našem gradu – rekao je Radojičić. 

 

Gradonačelnik je podsetio da je Beogradski maraton dugogodišnji brend našeg grada, koji srpsku prestonicu stavlja na mapu metropola koje imaju priliku da budu domaćini maratonske trke. 

 

Savet za filantropiju, sa premijerkom Anom Brnabić na čelu, daje svoj doprinos dodatnom unapređenju i promociji ovom vidu humanosti. Želimo da pronađemo pravi način kako bi ljudi koji žele i mogu da pomognu, to uradili na najefikasniji način. Pozivam Beograđane da u što većem broju učestvuju na maratonu i Trci dobrote kako bismo prikupili više sredstava za pomoć – dodao je Radojičić.

 

Predstavljena zvanična medalja 32. Beogradskog maratona

 

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da postoji želja da se dođe do sistemskog rešenja situacije u kojoj Beogradski maraton može i dalje da služi kao platforma za dobročinstvo. 

 

Beogradski maraton u poslednjih 25 godina deluje na tom polju i zbog toga je prošle godine u Atini dobio najveće svetsko priznanje po tom pitanju – AIMS Social award. Veoma smo ponosni na tu nagradu jer pokazuje kakav je odnos Beogradskog maratona prema društvu i zajednici. Očekujemo da će ove godine na Beogradskom maratonu, polumaratonu i Trci zadovoljstva učestvovati rekordan broj trkača, između 27 i 28 hiljada. Beogradski maraton se ove godine organizuje pod loganom “Trči, uživaj, pomozi nekome – rekao je Nikolić. 

 

Direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID-a Lora Pavlović istakla je da ovogodišnji Beogradski maraton vidi kao izuzetnu priliku kako za učešće u trci tako i za „kulturu davanja”. Ona je dodala da je tokom prethodnih godina USAID radio na poboljšanju lokalnih zajednica i unapređenju kvaliteta života u Srbiji. 

 

Član Upravnog odbora Srpskog filantropskog foruma Veran Matić rekao je da bi sve manifestacije kojima se Srbija ponosi trebalo da imaju aspekt vezan za dobročinstvo. Za to bi trebalo da nađemo najširu moguću participaciju i podršku. 

 

Trka dobrote u okviru Beogradskog maratona okupiće trkače i organizacije koje prikupljaju sredstva za rešavanje društvenih problema.

 

Sve aktivne kampanje na platformi “Trka dobrote u okviru 32. Beogradskog maratona” možete podržati ovde:

 

https://trkadobrote.donacije.rs/trkadobrote/


Datum: 27.03.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...