x

Ivana Španović sa 6.99m do trećeg zlata u nizu na EP

Ivana Španović sa 6.99m do trećeg zlata u nizu na EP

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović, uspela je da odbrani zlato osvojeno u Beogradu. Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju, sa fantastičnih 6.99 metara na dvoranskom EP u Glazgovu.


Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani 2019 održano je u periodu od 01. do 03. marta 2019. godine, u Glazgovu (Škotska), u organizaciji Atletskog saveza Škotske i Evropske atletske asocijacije (EAA).


U prvoj seriji Španovićeva je skočila 6.90m, u drugoj 6.72m, u trećoj 6.80m, u četvrtoj 6.78m, u petoj je ostvarila najdalji skok od 6.99m, a šestu je preskočila. Ovaj rezultat ujedno je i jedan od vodećih na svetu.


Drugo mesto zauzela je Mironchyk-Ivanova iz Belorusije rezultatom 6.93m, dok je treća bila Bekh-Romanchuk Maryna iz Ukrajine sa 6.84m.


“Zaista sam presrećna. Ovo je moje treće zlato u nizu na evropskim prvenstvima u dvorani i srećna sam što sam ponovo uspela da budem najbolja kada je najpotrebnije”, izjavila je evropska šampionka Ivana Španović


Zlatnom medaljom na 35. Evropskom prvenstvu u atletici u dvorani, Ivana Španović, postala je tek druga žena u istoriji atletike kojoj je pošlo za rukom da osvoji ovu titulu treći put za redom. Ovo je njena peta evropska medalja.


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Ivani Španović osvajanje zlatne medalje u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu.

„Treća uzastopna zlatna medalja za Ivanu Španović u skoku u dalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Glazgovu! I ovaj put si pokazala da si najbolja među najboljima! Tvoj šampionski karakter je motiv i inspiracija za sve! Čestitam od srca tebi, tvom stručnom štabu i Atletskom savezu Srbije na ovom uspehu!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića. (Izvor: ASS)


Datum: 03.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...