x

Radnički dominantno do prve prolećne pobede

Radnički dominantno do prve prolećne pobede Foto: RK Radnički 1964

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru 13-og kola super B lige za žene savladale ekipu Kučeva rezultatom 30-21, poluvreme 16-7 i tako zabeležile prvu pobedu ovog proleća.

Obzirom da je ekipa Kučeva tokom zimske pauze pojačana sa par iskusnih igračica, stručni štab Radničkog je pristupio ozbiljnoj pripremi pred današnji meč. No, razlozi za bojazan su iščezli već u 6-om minutu nakon 3 brza gola Jasmine Kolak i pogotka Natalije Mikić za rano vođstvo Kragujevčanki (4-0). Probale su gošće sve što je u njihovoj moći, no agresivna odbrana, sa izlascima na bekove šutere i tako razvijeni munjeviti kontranapadi igračica Radničkog nisu dali ni gram nade protivnicama. Samo u središnjem delu poluvremena je razlika iznosila 4-5 golova, ali nakon toga furioznom završnicom Radnički odlazi na 10-minutni odmor vođstvom +9 (16-7).

Ni drugi deo igre nije doneo ništa dobrog ekipi Kučeva. Radnički je nastavio u svom prepoznatljivom stilu, impozantno je delovala borbenost i požrtvovanje devojaka koje sa klupe predvodi Rodoljub Kurandić. Rasla je prednost domaćina sve do maksimalnih 12 pogodaka prednosti (22-10, 39.min). U velikoj želji da pokažu i dokažu da prošlonedeljni, osvojeni bod sa Železničarom nije bio slučajan, često su grešile u završnicama napada i kontranapada, pa se može reći da je Kučevo i dobro prošlo. U poslednjih desetak minuta, sve igračice su dobile šansu i privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 30-21.

U redovima domaćina nije bilo slabog mesta, ali pored poslovično odlične u igri u oba pravca Jasmine Kolak, moramo izdvojiti ponovo briljantnu Aminu Hasanović, koja je utakmicu završila sa 17 odbranjenih šuteva, Nataliju Mikić, povratnicu iz golgeterskog posta u prvoj utakmici, a vredno je napomenuti i odličan učinak novopridošle Teodore Veličković, koja je posle samo par treninga sa ekipom debitovala u novom klubu.

Ovom pobedom Radnički je zadržao šesto mesto na tabeli sa 13 osvojenih bodova i time je prišao petoplasiranom Slovenu na samo 2 poena razlike.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Jasmina Kolak i Natalija Mikić sa po 7 pogodaka,dok su se kod gošći izdvojile Đorđević, Krća i Stoiljković sa po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice : Amina Hasanović

RK Radnički 1964 –RK Kučevo: 30-21 (16-7)

Kragujevac: Hala “Jezero”. Gledalaca : 100
Sudije: Aco Mitanoski,Davor Petrović
Sedmerci: Radnički 1 (1), Kučevo  6 (4)
Isključenja: Radnički 4 min,Kučevo 0 min

Radnički 1964 :  J.Pojužina ( 1 odbrana), Đorđević , Veličković 3, Srećković, Bjelak 5, Blagojević 1 , Hasanović ( 17 odbrana ), Anja Vlašković 1, Mikić 7, Anastasija Vlašković, Todorović , Tina Petrović, Tijana Petrović 1,Kolak 7, Aleksić 2, Ž.Pojužina 3.

Kučevo :   Đorđević 5, Knežević 1, I.Krća 5, A.Krća, Šulejić 2, Rajić ( 6 odbrana), Stanković, Lukić 1, Milanović 2, Stoiljković 5, Jelesijević.

 

Izjave aktera nakon meča:

 

U okviru narednog, 14-og kola, ekipa Radničkog putuje u Prokuplje na noge ekipi Topličanina.


Datum: 02.03.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...