x

Ivana Španović lako do finala EP u Glazgovu

Ivana Španović lako do finala EP u Glazgovu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović obezbedila je mesto u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva, koje se održava u Glazgovu.


Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani 2019 održava se u periodu od 01. do 03. marta 2019. godine, u Glazgovu (Škotska), u organizaciji Atletskog saveza Škotske i Evropske atletske asocijacije (EAA).


Kvalifikaciona norma u disciplini skok u dalj iznosila je 6.65m, a Ivana Španović je još jednom dokazala da je u sjajnoj formi I da je spremna za odbranu zlata, budući da je već u prvoj seriji preskočila 6.79m. Pored Ivane, još pet atletičarki uspelo je da preskoči normu.


“Drago mi je da sam kvalikifacionu normu rešila u prvom skoku. Osećam se spremno, ne mislim da će biti lako u finalu, ali to me samo dodatno motiviše i ono što mogu da obećam je da ću kao i uvek  pružiti svoj maksimum”, izjavila je Ivana Španovićeva


Naša druga predstavnica u ovoj disciplini, Milica Gardašević, nije uspela da izbori svoje mesto među osam najboljih Evrope. Ona je skočila u prvoj seriji 6.30m, u drugoj je imala prestup, a u trećoj 6.41m, nažalost to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

“Ovo je tek drugo evropsko za mene, trebao mi je lični za finale. Zadovoljna sam svojim nastupom. Mislim da ima prostora za napredak i radujem se sezoni na otvorenom”, izjavila je Milica Gardašević


Finale skoka udalj na programu je u nedelju od 19h. Titulu u disciplini skok u dalj brani Ivana Španović, koja je 2017. godine na EP u Beogradu osvojila zlatnu medalju, skokom od 7,24m.


Satnica naših takmičara na EP u atletici u Glazgovu


Datum: 02.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...