x

Strahinja Jovančević osvojio bronzu na EP uz nacionalni rekord u skoku u dalj

Strahinja Jovančević osvojio bronzu na EP uz nacionalni rekord u skoku u dalj

Srpski atletičar, Strahinja Jovančević ostvario je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u atletici u dvorani, u disciplini skok u dalj.


Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani 2019 održava se u periodu od 01. do 03. marta 2019. godine, u Glazgovu (Škotska), u organizaciji Atletskog saveza Škotske i Evropske atletske asocijacije (EAA).


Strahinja Jovančević osvojio je bronzanu medalju i postavio novi nacionalni rekord u skoku udalj za muškarce koji sad iznosi 8.03 metara. Prethodni rekord u vlasništvu Daniela Jahića bio je star 20 godina (8.02m).


Strahinja Jovančević imao je veoma dobru seriju skokova (5 ispravnih i 1 prestup), iako je njegov rezultat bio osmi u finalu, on je uspeo da nadmaši sebe i skoči do evropske bronze. Skokovi po serijama u finalu: 7.79m, 7.76m, 7.66m, X, 8.03m, 7.75m.


Prvo mesto na dvoranskom EP u disciplini skok u dalj zauzeo je Tentoglou Miltiadis iz Grčke rezultatom 8.38m, dok je treći bio Nilsson Montler Thobias iz Švedske sa 8.17m.


„Zaista se osećam presrećno. Ne znam ni šta bih rekao…osim da sam svih ovih godina jako puno verovao u sebe, i eto, konačno se trud isplatio. Moje vreme tek sad dolazi i tek ću praviti velike stvari“, izjavio je Strahinja Jovančević


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Strahinji Jovančeviću osvajanje bronzane medalje u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu.

„Naš Strahinja Jovančević oborio je nacionalni rekord i osvojio bronzanu medalju u skoku udalj na dvoranskom EP u Glazgovu! Još jedan dokaz da se uporan i vredan rad isplati – ponosni smo na tebe!!! Svaka čast Strahinja, na osvojenoj bronzanoj medalji! Čestitam Strahinji, njegovom stručnom štabu i Atletskom savezu Srbije!”, navodi se u čestitki ministra Udovičića.(Izvor: ASS)



Datum: 03.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...