x

Predstavljene zvanične medalje dvoranskog EP u atletici 2019

Predstavljene zvanične medalje dvoranskog EP u atletici 2019

Organizatori Evropskog atletskog prvenstva u dvorani koje se ove godine održava u Glazgovu, predstavili su zvanične medalje. Medalje su nastale u saradnji sa poznatom Glazgovskom školom za umetnost (engl. Glasgow School of Art) čiji je diplomac Andrev Fleming (engl. Andrew Fleming) dizajnirao zvanične medalje za predstojeće Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani.


Inspiracija za dizajn zvaničnih medalja za predstojeće dvoransko EP u atletici potiče iz okruženja samog Glazgova, odnosno građevina koje su zastupljene u njemu. Preklapajuće rešetke, nalik na mrežu, stvaraju osećaj kretanja i predstavljaju apstraktnu sliku samog grada.


Andrev Fleming ovom prilikom izjavio je: “Neverovatno sam ponosan što sam izabran da dizajniram medalje  za ovaj događaj. Čast mi je što sam dobio priliku da osmislim medalju za grad koji volim. Dizajniranje i kreiranje je ono što volim, a to što sam dobio priliku za ovako nešto, u ranoj fazi moje karijere, je više nego što sam mogao da zamislim. Kreiranje ovih medalja bilo je toliko zadovoljavajuće iskustvo da jedva čekam da ih vidim na podijumu”.


Fiona Hislop (Fiona Hyslop), sekretaraka kadbineta za kulturu, turizam i spoljnje poslove, izjavila je: “Pošto se Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani vraća u Škotsku, prvi put nakon 1990. godine, zadovoljna sam što su medalje za ovaj veliki sportski događaj osmišljene u Škotskoj, u saradnji sa Umetničkom školom u Glazgovu.” i dodala: “Umetnička škola u Glazgovu je jedna od vodećih evropskih institucija visokog obrazovanja, a nedavno diplomirani Andrev Fleming kreirao je zapanjujuće savremene radove koji predstavljaju vezu između kulturnog nasleđa Škotske i velikih sportskih događaja, a koji će sasvim sigurno doprineti kvalitetu ovog događaja.”


Bili Garet (Billy Garrett), Direktor sporta i događanja u Glasgow Life-u i kopresedavajući upravnog odbora Glasgow 2019, izjavio je: Od ranih razgovora bili smo jako uzbuđeni zbog prilike koju smo dali Glazgovskoj umetničkoj školi, kako bi njihovim diplomcima odali priznanje koje zaslužuju, ali i da pokažemo talenat koji imamo ovde u gradu.” i nastavio: “Imati specijalne medalje koje su osmišljene baš u samom srcu grada, gde će se sportisti boriti za njih u martu, zaista je nešto posebno.”


35. Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani održaće se u periodu od 01. do 03. marta 2019. godine, u Glazgovu (Škotska), u organizaciji Atletskog saveza Škotske i Evropske atletske asocijacije (EAA)


Emirejts arena (The Emirates Arena) u Glazgovu, u kojoj će se održati predstojeće Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani 2019, izgrađena je 2014. godine, i ima kapacitet od 5000 mesta.


Datum: 21.02.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...