Ucunomija domaćin finala FIBA 3x3 Svetskog tura 2019

Japanski grad Ucunomija (Utsunomiya) ugostiće  finalni turnir FIBA 3x3 Svetskog tura 2019. Finalni turnir u basketu 3x3 8. FIBA 3x3 Svetskog tura održaće se 02. i 03. novembra 2019. godine.


Nakon uspešne organizacije masters turnira u basketu 3x3 u okviru FIBA 3x3 Svetskog tura poslednje tri godine, glavni grad japanske prefekture Tochigi ugostiće najbolje profesionalne igrače i igračice u basketu 3x3 u okviru finalnog turnira FIBA 3x3 Svetskog tura 2019.


FIBA 3x3 Svetski tur 2019 počinje mastersom u Dohi


“Ponosni smo i počašćeni što je FIBA izabrala naš grad za domaćina finalnog turnira FIBA 3x3 Svetskog tura.” izjavio je Eiichi Sato, Gradonačelnik Ucunomije, i dodao: “Ovaj događaj predstavlja najviši nivo takmičenja u basketu 3x3 u 2019. godini, i dovešće u Ucunomiju zvezde koje će se takmičito na Olimpijadi u Tokiju 2020. Jedva čekam da ljudi iz Ucunomije dobiju priliku da vide i ugoste najuzbudljiviji sportski događaj u  ovom sportu.”


Finalni turnir FIBA 3x3 Svetskog tura (FIBA 3x3 World tur 2019 Final) održaće se svega 9 meseci pre Letnjih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. kada će basket 3x3 imati svoj debi na Olimpijadi. Letnje Olimpijske igre 2020 održaće se u periodu od 24. jula do 09. avgusta 2020. godine, u Tokiju (Japan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).


“Naše igralište unutar svetilišta “Futaarayama Jinja” postalo je jedno od legendarnih mesta u celom FIBA 3x3 Svetskom turu” - izjavio je Aleks Sančez (Alex Sanchez), Generalni direktor FIBA 3x3, i dodao: “Prošle godine broj posetilaca narastao je do cifre od 35 000 fanova tokom vikenda, uključujući mnoga poznata lica koja su dolazila i na prethodna izdanja ovog takmičenja. U Ucunomiji se osećamo kao kod kuće i to nam daje enormno samopouzdanje i ponos da održimo finale FIBA 3x3 Svetskog tura upravo ovde.”


Predstavljen kalendar FIBA 3x3 Svetskog tura 2019


Ovogodišnji finalni turnir FIBA 3x3 Svetskog tura održaće se na još većem prostoru na otvorenom ispred železničke stanice u Ucunomiji, u organizaciji Grada Ucunomije i kompanije Xross Sports Marketing.


Ovo će biti drugi put da se finale FIBA 3x3 Svetskog tura održava u Japanu u organizaciji kompanije Xross Sports Marketing, nakon finala koje je održano 2014. godine u Tokiju, kada je trenutni šampion ekipa Novi Sad Al Wahda (Srbija) osvojila svoju prvu od ukupno tri titule na FIBA 3x3 Svetskom turu.


“Zaista smo srećni da se ponovo vratimo u Ucunomiju i pokušamo nešto novo i drugačije u odnosu na prethodne godine.” - izjavio je Takaaki Nakamura, predsednik Xross Sports Marketing-a, i dodao “Finalni turnir FIBA 3x3 Svetskog tura biće najbolje takmičenje u basketu 3x3 na svetu, i mi zaista cenimo priliku da ponovo budemo domaćini ovog događaja.”


FIBA 3x3 Svetski tur 2019 (engl. FIBA 3x3 World tour) održaće se u periodu od 18. aprila do 03. novembra 2019. godine, na više lokacija, u organizaciji Međunarodne košarkaške federacije - FIBA u saradnji sa košarkaškim savezima zemalja domaćina.


FIBA 3x3 Svetski tur 2019 proširen na 12 turnira


Datum: 02.02.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...