16 timova u borbi za 6 mesta na FIBA SP u basketu 3x3 2019

16 timova (8 muških i 8 ženskih) u boriće se u San Huanu (San Juan) glavnom gradu Portorika za preostalih 6 mesta za FIBA Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2019.


FIBA je potvrdila listu učesnika za kvalifikacioni turnir FIBA Svetskog prvenstva u basketu 3x3 2019 koji će se održati u San Huanu u Portoriku 04. i 05. maja ove godine, u organizaciji Košarkaškog saveza Portorika.


“Mi smo oduševljeni i počastvovani što ćemo biti prva federacija koja će biti domaćin kvalifikacionog turnira za FIBA Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2019.” - izjavio je Yum Ramos - predsednik Košarkaške federacije Portorika-


Poznato 34 od 40 učesnika SP u basketu 3x3 2019


Učesnici kvalifikacionog turnira, pored domaćina Portorika, biće 7 najbolje plasiranih ekipa na FIBA 3x3 rang listi (od 01. novembra 2018. godine), koje još nisu obezbedile učešće na FIBA Svetskom prvenstvu u basketu 3x3 2019.


Na kvalifikacionom turniru u San Huanu učestvovaće:

  • Muške ekipe - Australiji, Češka Republika, Francuska, Nemačka, Italija, Nigerija, Portoriko, Rumunija.

  • Ženske ekipe - Australija, Brazil, Estonija, Mali, Novi Zeland, Portoriko, Španija, Uganda.


Tri najbolje plasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji sa ovog turnira plasiraće se na FIBA Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2019 koje se održava od 18. do 24. juna u Amsterdamu (Holandija).

“Dolazak kvalifikacionog turnira za FIBA Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 na ostrvo, pokazuje da San Huan može da bude dobar domaćin  vrhunskim sportskim događajima” - izjavio je Carmen Yulin Cruz, Gradonačelnik San Huana, i dodao: “Oduševljeni smo što ćemo imati priliku da celom svetu, u najboljem svetlu, predstavimo naš grad putem ovog novog i mladog olimpijskog sporta”

San Huan već je bio domaćin jednom zvaničnom FIBA takmičenju, i to 2013. godine, kada je održan San Huan Masters u okviru FIBA 3x3 Svetskog tura (FIBA 3x3 World Tour).


Održan žreb grupne faze FIBA basket 3x3 Svetskog prvenstva 2019


Datum: 01.02.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...