FIBA 3x3 Svetski tur 2019 počinje mastersom u Dohi

FIBA 3x3 Svetski tur vraća se na scenu Mastersom u Dohi, koji je na programu 25. i 26. aprila 2019. godine. Ovogodišnje izdanje FIBA 3x3 Svetskog tura trajaće gotovo 8 meseci, i završiti se finalnim turnirom koji će se održati u Ucunomiji (Japan) 02 i 03. novembra 2019. godine.


8. FIBA 3x3 Svetski tur (engl. FIBA 3x3 World tour) održaće se u periodu od 18. aprila do 03. novembra 2019. godine, na više lokacija, u organizaciji Međunarodne košarkaške federacije - FIBA u saradnji sa košarkaškim savezima zemalja domaćina.


Predstavljen kalendar FIBA 3x3 Svetskog tura 2019


FIBA 3x3 Masters u Dohi održaće se u Katara kulturnom centru (Katara Cultural Village) u Kataru. Ovo će ujedno biti i prvo takmičenje FIBA 3x3 Svetskog tura koje će se održati u ovoj zemlji. S druge strane, Katar je uključen u basket 3x3 još od samog početka. Nacionalni tim Katara u basketu 3x3 osvojio je FIBA 3x3 Svetsko prvenstvo 2014. godine, a grad Doha bio je domaćin FIBA 3x3 ALL Stars takmičenja od 2013. do 2016. godine.


FIBA 3x3 Svetski tur raste iz godine u godinu, a naš cilj za ovu godinu bio je da produžimo sezonu, kako bi smo ljubiteljima ovog sporta omogućili uzbuđenje u toku skoro cele godine. Interesovanje za basket 3x3 kao sport, naglo je poraslo nakon što je objavljeno da će ovaj sport debitovati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. - izjavio je Aleks Sančez (Alex Sanchez), izvršni direktor FIBA 3x3.


Ovogodišnje izdanje FIBA 3x3 Svetskog tura održaće se u četiri nova grada: Doha (Katar), Los Anđeles (SAD), Montreal (Kanada) i Nanđing (Kina). Pored njih, najbolji igrači sveta u basketu 3x3, pokazaće svoje veštine i u Čengdu-u (Kina), Debrecinu (Mađarska), Lozanu (Švajcarska), Meksiko Sitiju (Meksiko), Pragu (Češka), Saskatonu (Kanada) i Ucunomiji (Japan), na nekim od najznačajnijih urbanih lokacija u ovim gradovima.


Predstavljen kalendar FIBA 3x3 Svetskog tura 2019


Japanski grad Ucunomija (Utsunomiya) ugostiće finalni turnir FIBA 3x3 Svetskog tura 2019. Finalni turnir u basketu 3x3 8. FIBA 3x3 Svetskog tura održaće se 02. i 03. novembra 2019. godine. Finalni turnir FIBA 3x3 Svetskog tura (FIBA 3x3 World tur 2019 Final) održaće se svega 9 meseci pre Letnjih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. kada će basket 3x3 imati svoj debi na Olimpijadi.


Ucunomija domaćin finala FIBA 3x3 Svetskog tura 2019


Datum: 08.03.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...