FIBA 3x3 Svetski tur 2019 proširen na 12 turnira

Džeda (Jeddah) biće domaćin mastersa u okviru ovogodišnje FIBA 3x3 Svetske serije. 3x3 masters u Džedi (Saudijska Arabija) održaće se 18. i 19. oktobra 2019. godine.


FIBA 3x3 Svetski tur 2019 (engl. FIBA 3x3 World tour) održaće se u periodu od 18. aprila do 03. novembra 2019. godine, na više lokacija, u organizaciji Međunarodne košarkaške federacije - FIBA u saradnji sa košarkaškim savezima zemalja domaćina.


Predstavljen kalendar FIBA 3x3 Svetskog tura 2019


FIBA i Košarkaški savez Saudijske Arabije napravili su višegodišnji dogovor kako bi ovaj top događaj u basketu 3x3 doveli u drugi najveći grad Saudijske Arabije.


Sve više zemalja pokazuje interesovanje za basket 3x3 i mi smo uzbuđeni što će Džeda biti deo FIBA 3x3 Svetskog tura” - izjavio je Aleks Sančez, direktor FIBA 3x3, i dodao: “To pokazuje koliko je basket 3x3 postso univerzalan i koliko je FIBA 3x3 Svetski tur narastao za ovih 8 godina”.


Od svog debija 2012. godine, FIBA 3x3 Svetski tur je udvostručio broj turnira, sa 6 na 12, i postao takmičenje koje se prostire gotovo cele kalendarske godine, počevši od 18. aprila pa sve do 03. novembra.


FIBA 3x3 Svetski tur 2019 počinje mastersom u Dohi


Drago nam je što smo postigli dogovor sa FIBA-om” izjavio je Abdulrahman Abdulaziz Almussad, predsednik Saudijske košarkaške federacije, i dodao: “Ugošćavanje jednog od najpoznatijih 3x3 košarkaških turnira u Džedi, staviće  Saudijsku Arabiju i njenu košarkašku federaciju u središte pozornosti. Mi ćemo blisko sarađivati sa FIBA-om, i Olmpijskim komitetom Saudijske Arabije kako bi smo, u narednim godinama, stvorili najbolje okruženje za promociju 3x3 i razvili kvalifikovane i konkurentne igrače u Saudijskoj Arabiji.”Više informacija o 3x3 mastersu u Džedi (Saudijska Arabija), kao i tačna lokacija turnira, biće poznato u kasnijoj fazi.


Ucunomija domaćin finala FIBA 3x3 Svetskog tura 2019


Datum: 17.04.2019.
Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ FIBA 3x3 Svetski tur 2019

POVEZANE VESTI...
+ Prvenstvo Beograda serijskom vazdušn...
+ Turnir u Vršcu promovisao pobednike
+ Srpski veslači i veslačice na visin...
+ Pol Tergat: Bravo Beograde, hvala i ...
+ Prvenstvo Vojvodine serijskom vazduš...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...