Džo Bergeron novo pojačanje u napadu SBB Vukova

Džo Bergeron drugi je strani igrač koji će biti u sastavu SBB Vukova u predstojećoj sezoni. Beogradska ekipa dobila je novo pojačanje u napadu, i to na poziciji raning-beka i vajd-risivera.

Džozef Džo Bergeron (eng. Joseph Joe Bergeron) dolazi iz Meskita, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, gde je i završio srednju školu. Upravo se u to vreme, igrajući za klub „Severni Meskit“, afirmisao i profilisao na poziciji trkača, postigavši impresivne rezultate, a više puta je proglašavan najkorisnijim igračem ekipe.

Tri godine je bio starter; istrčao je 2724 jardi i postigao 30 tačdauna. Igrao je dobro i na poziciji hvatača, na kojoj je zabeležio 405 istrčanih jardi i 28 uhvaćenih pasova. Dobre partije i odlični rezultati kvalifikovali su ga da se 2011. godine nađe u reprezentaciji SAD do 19 godina, koja je igrala protiv tima sveta. U tom duelu je proglašen za MVP, istrčavši 118 jardi i postigavši jedan rushing i jedan passing tačdaun.

Po završetku srednje škole, upisao je Univerzitet Teksas u Ostinu, gde je postao član ekipe „Texas Longhorns“ za koju je igrao tri godine, a potom i Univerzitet „Texas A&M“ u Komersu, čiji je član bio jednu sezonu. U tom periodu, od 2011. do 2014. godine, Bergeron je nastavio da ređa uspehe, postigavši nekoliko rekorda u svojoj karijeri. Na 37 odigranih mečeva pretrčao je 1392 jarde iz kojih je postigao 25 tačdauna; na pet utakmica „u nogama“ je imao više od 100 jardi.

Novi trkač Vukova se zatim preselio u Evropu. Dve sezone je proveo u ekipi „Monarchs“ iz Drezdena, a prethodnu sezonu odigrao je u frankfurtskom timu „Universe“, s kojima je došao do vicešampionskog naslova.

Sada je pred njim novi izazov u trofejnoj beogradskoj ekipi, o kojoj je čuo samo dobre stvari.

— Moj bivši saigrač je ranije igrao za Vukove, o kojima je govorio samo dobro. Biće zanimljivo igrati u novoj zemlji, ali se i radujem novim kontaktima i dominaciji tima u ligi — izjavio je novi raning - bek SBB Vukova.

Podsetimo, Beograđani su u svoju ekipu već doveli dva Amerikanca: novog glavnog trenera Roberta Čerčmana i kvoterbeka Livija Planta.

Datum: 31.01.2019. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...