Poznato 34 od 40 učesnika SP u basketu 3x3 2019

Poznato 34 od 40 učesnika FIBA Svetskog kupa u basketu 3x3 koji će se u junu održati u Amsterdamu (Holandija).


Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2019 (engl. FIBA 3x3 World Championship / FIBA 3x3 World Cup) održaće se u periodu od 18. do 23. juna 2019. godine, u Amsterdamu (Holandija), u organizaciji Košarkaškog saveza Holandije i Međunarodne košarkaše federacije - FIBA.


Dve Holandske ekipe (muška i ženska reprezentacija u basketu 3x3) kvalifikovale su se na Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 kao domaćini, pored njih učešće su obezbedili i muška reprezentacija Srbije, kao i ženska reprezentacija Italije, koje su osvojile titule na prethodnom SP održanom prošle godine na Filipinima.


Održan žreb grupne faze FIBA basket 3x3 Svetskog prvenstva 2019


Pored navedenih ekipa, ostalih trideset reprezentacija dobilo je pravo da u učestvuje na Svetskom prvenstvu u basketu 3x3 na osnovu njihove pozicije na listi FIBA 3x3 federacije.


Kina, Japan, Letonija, Mongolija, Holandija, Rusija i Ukrajina su trenutno jedine zemlje koje čije su reprezentacije u obe konkurencije (muškoj i ženskoj) izborile učešće na ovogodišnjem FIBA Svetskom prvenstvu u basketu 3x3.Reprezentacije (timovi) koji su potvrdili svoje  učešće na Svetskom prvenstvu u basketu 3x3 2019:


  • Muškarci - Brazil, Kina, Estonija, Japan, Letonija, Litvanija,  Mongolija, Holandija (domaćin), Poljska, Katar, Rusija, Srbija (branilac titule), Slovenija, Južna Koreja, Turska, Ukrajina, USA.


  • Žene - Andora, Kina, Češka Republika, Francuska, Mađarska, Indonezija, Iran, Italija ((branilac titule), Japan, Letonija, Mongolija, Holandija (domaćin), Rumunija, Rusija, Švajcarska, Turkmenistan, Ukrajina.


Ostalih šest mesta koja su preostala na takmičenju rezervisana su za po tri muške i ženske ekipe (reprezentacije) koje budu najbolje na kvalifikacionom turniru za FIBA Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2019 koji će se održati 4. i 5. maja u San Huan-u u Portoriku.


16 timova u borbi za 6 mesta na FIBA SP u basketu 3x3 2019


Datum: 31.01.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...