x

Svjetličić: Postali smo brend u Srbiji

Svjetličić: Postali smo brend u Srbiji

Sajam sporta i definitivno je postao brend. Ove godine pod sloganom “Put uspeha” održan je po sedmi put i svi su prepuni utisaka. Sajam je organizovao Sportski savez Srbije a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine.

Direktor Sajma sporta, Nemanja Svjetličić bio je prezadovoljan poslednjeg dana ovog sjajnog događaja.

-Ako smo posle ova tri dana uspeli nekoliko dece, najmlađih posetilaca da privučemo da počnu da se bave i treniraju neki od sportova, napravili smo ogroman uspeh i manifestacija je uspela. A po onome što sam video od petka do nedelje, siguran sam da će puno klinaca početi da trenira sport koji voli. Posetiocima se predstavilo preko 90 sportova, koji postoje u Srbji. A sama činjenica da su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek, sva tri dana bili sve vreme u Hali 1, govori i o njihovoj predanosti poslovima kojim se bave. – istakao je Nemanja Svjetličić

Dolazak velikog broja bivših i sadašnjih asova iz olimpiskih i neolimpijskih sportova i njihovo druženje pre svega sa decom i mladima, bili su zaista nešto posebno. Pod kupolom Beogradskog sajma viđen je rekordan broj aktivacija, kao i dece koja su se oprobala u najrazličitijim sportovima. Od olimpijskih, svetskih, evropskih, balkanskih šampiona čuli smo sa kakvim su se izazovima susretali u prethodnom periodu, kao i koji su im planovi na narednim takmičenjima.

-Bilo je sjajno čuti klince koji pitaju nekog poznatog sportistu koliko je teško baviti se sportom. I onda čuti kako on odgovara a ostali mladi pomno slušaju. Dato je i puno autograma, ali zaključli smo da sada deca žele više da se slikaju sa svojim idolima i da je selfi sada u modi da ostane za uspomenu i podeli se na društvenim mrežama. Po osmesima dece i sportista možemo zaključiti da im se ova manifestacija svidela i da je još jednom uspešno organizovana. I ovo su potvrde da je ovakva manifestacija zaista potrebna. U sadašnjem profesionalnom vremenu kod sportista, nemaju svi priliku često da ih vide a kamoli da se slikaju i pričaju sa njima.

Kod trenera i sportskih funkcionera posebnu pažnju privlačila su predavanja i diskusije u Hali 1a. U pojednom trenucima tražilo se mesto više na Seminaru generalnih sekretara, druženju sa olimpijskim rvačkim šampionom Davorom Štefanekom i džudo reprezentativcem Aleksandrom Kukoljem. Na panel diskusiji na kojoj su nekadašnji odbojkaški selektor a sada predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić i trener tekvondo reprezentativki Dragan Jović pričali o iskustvima sa najvećih takmičenja, okupila je gotovo sve selektore sportova u našoj zemlji.

-Bilo je sjajnih stvari da se čuju na ovim diskusijama. Takođe moram da istaknem i da su se od državnih institucija na Sajmu sporta predstavili pripadnici Ministarstva odbrane i vojske Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Beograd preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Pažnju su privukli i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, čiji su doktori vršili besplatna testiranja svih zainteresovanih, kao i Antidoping agencija Srbije, koja je i ove godine edukovala zainteresovane i uradili su nekoliko doping kontrola kod sportista – zaključio je direktor Sajma sporta i savetnik u Sportskom savezu Srbije, mr Nemanja Svjetličić, nekada uspešni veslač.

Prezentaciju na Sajmu sporta imalo je puno srednjih i visokih škola. Mladima je predstavljena prva Sportska informatička Gimnazija Prestiž, koja će imati puno poznatih predavača a sa radom kreće u junu mesecu naredne godine.

Posebno se predstavilo i preko 50 teritorijalnih sportskih saveza, a pažnju mladih prvukle su i dve maskote, maskota SSS Risko i maskota Sportskih igara mladih Viktor.

Datum: 26.11.2018. Autor: Ksenija Milošević

PROČITAJTE JOŠ...