Svjetličić: Postali smo brend u Srbiji

Sajam sporta i definitivno je postao brend. Ove godine pod sloganom “Put uspeha” održan je po sedmi put i svi su prepuni utisaka. Sajam je organizovao Sportski savez Srbije a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine.

Direktor Sajma sporta, Nemanja Svjetličić bio je prezadovoljan poslednjeg dana ovog sjajnog događaja.

-Ako smo posle ova tri dana uspeli nekoliko dece, najmlađih posetilaca da privučemo da počnu da se bave i treniraju neki od sportova, napravili smo ogroman uspeh i manifestacija je uspela. A po onome što sam video od petka do nedelje, siguran sam da će puno klinaca početi da trenira sport koji voli. Posetiocima se predstavilo preko 90 sportova, koji postoje u Srbji. A sama činjenica da su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek, sva tri dana bili sve vreme u Hali 1, govori i o njihovoj predanosti poslovima kojim se bave. – istakao je Nemanja Svjetličić

Dolazak velikog broja bivših i sadašnjih asova iz olimpiskih i neolimpijskih sportova i njihovo druženje pre svega sa decom i mladima, bili su zaista nešto posebno. Pod kupolom Beogradskog sajma viđen je rekordan broj aktivacija, kao i dece koja su se oprobala u najrazličitijim sportovima. Od olimpijskih, svetskih, evropskih, balkanskih šampiona čuli smo sa kakvim su se izazovima susretali u prethodnom periodu, kao i koji su im planovi na narednim takmičenjima.

-Bilo je sjajno čuti klince koji pitaju nekog poznatog sportistu koliko je teško baviti se sportom. I onda čuti kako on odgovara a ostali mladi pomno slušaju. Dato je i puno autograma, ali zaključli smo da sada deca žele više da se slikaju sa svojim idolima i da je selfi sada u modi da ostane za uspomenu i podeli se na društvenim mrežama. Po osmesima dece i sportista možemo zaključiti da im se ova manifestacija svidela i da je još jednom uspešno organizovana. I ovo su potvrde da je ovakva manifestacija zaista potrebna. U sadašnjem profesionalnom vremenu kod sportista, nemaju svi priliku često da ih vide a kamoli da se slikaju i pričaju sa njima.

Kod trenera i sportskih funkcionera posebnu pažnju privlačila su predavanja i diskusije u Hali 1a. U pojednom trenucima tražilo se mesto više na Seminaru generalnih sekretara, druženju sa olimpijskim rvačkim šampionom Davorom Štefanekom i džudo reprezentativcem Aleksandrom Kukoljem. Na panel diskusiji na kojoj su nekadašnji odbojkaški selektor a sada predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić i trener tekvondo reprezentativki Dragan Jović pričali o iskustvima sa najvećih takmičenja, okupila je gotovo sve selektore sportova u našoj zemlji.

-Bilo je sjajnih stvari da se čuju na ovim diskusijama. Takođe moram da istaknem i da su se od državnih institucija na Sajmu sporta predstavili pripadnici Ministarstva odbrane i vojske Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Beograd preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Pažnju su privukli i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, čiji su doktori vršili besplatna testiranja svih zainteresovanih, kao i Antidoping agencija Srbije, koja je i ove godine edukovala zainteresovane i uradili su nekoliko doping kontrola kod sportista – zaključio je direktor Sajma sporta i savetnik u Sportskom savezu Srbije, mr Nemanja Svjetličić, nekada uspešni veslač.

Prezentaciju na Sajmu sporta imalo je puno srednjih i visokih škola. Mladima je predstavljena prva Sportska informatička Gimnazija Prestiž, koja će imati puno poznatih predavača a sa radom kreće u junu mesecu naredne godine.

Posebno se predstavilo i preko 50 teritorijalnih sportskih saveza, a pažnju mladih prvukle su i dve maskote, maskota SSS Risko i maskota Sportskih igara mladih Viktor.

Datum: 26.11.2018. Autor: Ksenija Milošević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...