Sa Rusima u nove pobede

Bokserska reprezentacija Srbije nalazi se na pripremama u ruskoj bazi Čehov sa reprezentacijom Rusije, gde naši bokseri treniraju sa najboljima na svetu.

Već naredne nedelje orlovi će učestvovati na međunarodnom turniru  A kategorije “Memorial V. Liventsev” koji će po 16 put biti organitovan u Minsku (Belorusija). Naši momci će odmeriti snage sa takmičarima iz oko 20 zemalja učesnica,  najvećim delom iz nekadašnjeg SSSR-a. Biće to dobra prilika da se vidi napredak srpskih boksera, ali i stiče iskustvo za velika takmičenja.

Tim Srbije koji trenutno trenira u Moskvi i koji će se naći u ringu u Minsku čine: 52kg Dušan Janjić, 60kg Nenad Momirski, 64kg Damjan Grmuša, 69kg Dejan Dašić, 75kg Trifun Dašić, 75kg Aleksa Marković, 81kg Nikola Stevanović, +91kg Vladan Babić.

Sa našim bokserima su treneri Tomislav Antelj, Milan Piperski, Vasko Stanišić, Zvonko Dimitrijević, Nenad Dimitrijević i kondicioni trener Igor Tomašević koji paralelno sa pripremama učestvuju na trenerskom seminaru Eduarda Kravcova, prvog trenera Rusije.

Boksersku selekciju Srbije u Rusiji je posetio i šampion sveta Muamer Hukić, koji im je pružio podršku i proveo dan sa njima.

“Realizacijom ovog projketa, prvog ovakve vrste za naše boksere i trenere, dobili smo adekvatne uslove za vrhunsko bavljenje ovim plemenitom veštinom. Cilj je da Srbija ponovo postane jaka sredina u kojoj će mladi u punoj meri i sa savremenom metodologijom rada i priprema iznedriti nove šampione, a nama je cilj da već u 2019. imamo evropsku medalju. U Rusiji su nas dočekali malo je reći bratski, mi smo zaista deo njih, mi smo možemo reći kod naše druge kuće. Pružili su nam vrhunske uslove za trening, sportsko-medicinsko i motoričko testiranje, a za nas trenere poseban značaj ima predavanje, odnosno seminar prvo trenera Bokerske federacije Rusije Eduarda Kravcova iz oblasti boksa i o novom pristupu treninzima, načinu psihološke pripreme boksera i rada sa bokserima. Puno toga smo naučili i verujem da će sve ovo doprineti rezultatskom progresu u budućnosti i realizaciji ciljeva koje smo postavili, a oni su uvek veliki i ne skromni, jer mi smo sportska nacija koja priznaje samo pobedu“ – rekao je trener bokserske selekcije Srbije Milan Piperski.

Datum: 05.10.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...