x

16 sportista Srbije na Letnjim Olimpijskim igrama mladih u Argentini

16 sportista Srbije na Letnjim Olimpijskim igrama mladih u Argentini

Tim Srbije koji će predstavljati našu zemlju na 3. Letnjim Olimpijskim igrama mladih doputovao je u Buenos Ajres. Na aerodromu ih je uz šefa Misije naše delegacije Damira Štajnera dočekala i Njena Ekselencija ambasadorka Srbije u Argentini Jela Baćović.


Šesnaest sportista Srbije predstavljaće našu zemlju u Argentini u osam individualnih sportova: atletika, gimnastika, karate, plivanje, stoni tenis, streljaštvo, tenis i tekvondo. Prema odluci Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije Anja Crevar nosiće zastavu Srbije na ceromoniji otvaranja Igara.


„Čast mi je i veliko zadovoljstvo što sam dobila prilku da nosim zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja. Radujem se i samim tim je uzbuđenje pred takmičenje veće, a razmišjam i o tome kako da opravdam poverenje.“ - izjavila je Anja Crevar


Karatistkinja Ivana Perović koja je u Buenos Ajresa otišla kao aktuelna svetska kadetska prvakinja izjavila je: „Jako sam uzbuđena kao verujem i ostatak ekipe. Kod mene je u neku ruku dupla radost zato što je karate prvi put na programu Olimpijskih igara. Nadam se da ću ponovo obradovati svoju zemlju, kao i medaljom sa Svetskog prvenstva.“ (izvor: OKS)


Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program (CEP), koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine. Prve Letnje Olimpijske igre mladih održane su u Singapuru 2010. godine, dok su prve Zimske Olimpijske igre mladih održane u Austriji 2012. godine.


3. Letnje Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 06. do 18. oktobra 2018. godine, u Buenos Ajresu (Buenos Aries, Argentina), u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih - Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Ceremonija svečanog otvaranja 3. Letnjih Olimpijskih igara mladih održaće se u subotu, 06. oktobra 2018. godine, ispred Obeliska Buenos Ajres-a, koji predstavlja nacionalni istorijski spomenik i ikonu Buenos Ajresa.


Datum: 05.10.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...