16 sportista Srbije na Letnjim Olimpijskim igrama mladih u Argentini

Tim Srbije koji će predstavljati našu zemlju na 3. Letnjim Olimpijskim igrama mladih doputovao je u Buenos Ajres. Na aerodromu ih je uz šefa Misije naše delegacije Damira Štajnera dočekala i Njena Ekselencija ambasadorka Srbije u Argentini Jela Baćović.


Šesnaest sportista Srbije predstavljaće našu zemlju u Argentini u osam individualnih sportova: atletika, gimnastika, karate, plivanje, stoni tenis, streljaštvo, tenis i tekvondo. Prema odluci Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije Anja Crevar nosiće zastavu Srbije na ceromoniji otvaranja Igara.


„Čast mi je i veliko zadovoljstvo što sam dobila prilku da nosim zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja. Radujem se i samim tim je uzbuđenje pred takmičenje veće, a razmišjam i o tome kako da opravdam poverenje.“ - izjavila je Anja Crevar


Karatistkinja Ivana Perović koja je u Buenos Ajresa otišla kao aktuelna svetska kadetska prvakinja izjavila je: „Jako sam uzbuđena kao verujem i ostatak ekipe. Kod mene je u neku ruku dupla radost zato što je karate prvi put na programu Olimpijskih igara. Nadam se da ću ponovo obradovati svoju zemlju, kao i medaljom sa Svetskog prvenstva.“ (izvor: OKS)


Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program (CEP), koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine. Prve Letnje Olimpijske igre mladih održane su u Singapuru 2010. godine, dok su prve Zimske Olimpijske igre mladih održane u Austriji 2012. godine.


3. Letnje Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 06. do 18. oktobra 2018. godine, u Buenos Ajresu (Buenos Aries, Argentina), u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih - Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Ceremonija svečanog otvaranja 3. Letnjih Olimpijskih igara mladih održaće se u subotu, 06. oktobra 2018. godine, ispred Obeliska Buenos Ajres-a, koji predstavlja nacionalni istorijski spomenik i ikonu Buenos Ajresa.


Datum: 05.10.2018.
Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Letnje Olimpijske igre mladih 2018

POVEZANE VESTI...
+ Kragujevčanke na startu gostuju favo...
+ Predstavljena zvanična pesma 3. Letn...
+ Radnički u Negotinu za treću pibedu...
+ Počelo prijavljivanje za 32. Beograd...
+ Poker dvostrukih pobednika u Novom Sadu

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...