Predstavljena zvanična pesma 3. Letnjih Olimpijskih igara mladih

U Buenos Ajresu predstavljena zvanična pesma Letnjih Olimpijskih igara mladih pod nazivom “Živ” (engl. “alive”; špan. “Vamos Juntos”) od strane organizacione komisije igara. 3. Letnje Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 06. do 18. oktobra 2018. godine, u Buenos Ajresu (Buenos Aries, Argentina), u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih - Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Zvanična pesma Letnjih Olimpijskih igara 2018 “Živ” (engl. Alive) producirana je u saradnji sa kompanijom Dizni (engl. Disney). Pesmu su komponovali Emanuel Kirakou, Lindy Robbins, Evan Bogart, i Patricia Sosa, a odpevali su je mladi umetnici Candelaria Molfese i Fernando Dente. Tekst pesme govori o sposobnosti sportista da prevaziđu sve prepreke strašću, trudom i posvećenošću. U tekstu pesme se spominje i slogan 3. Letnjih Olimpijskih igara mladih “Oseti budućnost” (engl. “Feel the future”) koji izražava nadu da će povezanost i raznolikost, koji će biti prikazani od strane više od 4000 sportista iz 206 zemalja koji će učestvovati na ovogodišnjim igrama, inspirisati mlade u svetu da prihvate sport.


Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program (CEP), koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine.


Pesma “Živ” (engl. Alive) biće izvedena na ceremoniji svečanog otvaranja 3. Letnjih Olimpijskih igara mladih koja će se održati ispred Obeliska Buenos Ajres-a, koji predstavlja nacionalni istorijski spomenik i ikonu Buenos Ajresa. Ceremonija otvaranja Letnjih Olimpijskih igara mladih predviđena je da se održi u subotu, 06. oktobra 2018. godine, dok je ceremonija zatvaranja Letnjih Olimpijskih igara mladih predviđena da se održi u četvrtak, 18. oktobar 2018.


Datum: 05.10.2018. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...