x

Održan Prvi medjunarodni košarkaški kup „Moj Red“

Održan Prvi medjunarodni košarkaški kup „Moj Red“

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je u protekla dva dana, u sjajnoj atmosferi, održan prvi međunarodni košarkaški kup - „Moj Red“ za igrače sa posebnim obrazovnim potrebama. Na turniru je učestvovalo 7 košarkaških ekipa iz Srbije kao i gosti iz Norveške, ekipa “Hop Stars”.

Hop Stars je oformljen 2016. godine kada je naš licencirani košarkaški trener i bivša profesionalna košarkašica Tanja Ličina, radila na razvoju kluba HOP BBK u Bergenu. Hop Stars su trenutno jedina košarkaška ekipa za igrače sa posebnim obrazovnim potrebama u Norveškoj. U saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda i humanitarnom organizacijom Osmeh na Dar, pokrenuta je inicijativa za razvoj sličnih košarkaških timova u Srbiji u cilju upotpunjavanja prilika koje naše društvo pruža deci i odraslim sa posebnim obrazovnim potrebama.

Finalni deo turnira održan je u Republičkom zavodu za sport. U veoma uzbudljivom finalnom meču, pobedu je odnela ekipa “Živimo zajedno“ pobedivši borbenu ekipu Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda. Erupciju oduševljenja izazvala je pobeda Norveške ekipe u borbi za treće mesto nad odličnom ekipom “Zvezdarci“. Na turniru su učestvovale i ekipe “Evo ruka”, Ustanova za decu i mlade iz Sremčice i škola “ Sveti Sava “ iz Umke.

Gostima iz Norveške je ovo bila sjajna prilika da uigraju svoju ekipu pred predstojeća takmičenja, kao i da provede par nezaboravnih dana u gostoljubivom Beogradu.


Datum: 03.10.2018. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...