x

Milentijević: Stvaraćemo igračice

Milentijević: Stvaraćemo igračice

Nakon ulaska prvog tima ženske ekipe Radničkog 1964 preko baraža u Super B ligu, otvorilo se mesto u prvoj ligi-grupa Zapad za B tim, koji će se ove sezone takmičiti u istoj. Ova selekcija je sastavljena uglavnom od rukometašica generacije 2005-to godište, kojima će ovo takmičenje biti vatreno krštenje u seniorskoj konkurenciji.

Razgovor sa trenerom B tima Bojanom Milentijevićem započinjemo pitanjem koji su ciljevi ekipe u nastupajućoj sezoni:

-U ovom trenutku je najbitnije bilo da prva ekipa izbori plasman u Super ligu! Na taj način su povukle i svoje mlađe drugarice u seniorski rang! Veliko je pitanje koliko ova deca mogu trenutno da pruže u seniorskoj konkurenciji, ali sam siguran da je to pravi put za stvaranje igrača, što i jeste moj primarni cilj.

Kako ocenjujete kvalitet I jačinu lige?

-Ne poznajem dovoljno da bih dao kvalitetan odgovor. Tokom takmičenja ćemo se upoznati sa snagom suparnika. Ono što znam je da je par timova podmladilo sastave i da će po informacijama koje imam jedan od glavnih pretendenata za ulazak u viši rang biti ekipa “Metalac AD” iz Gornjeg Milanovca.

Obzirom na mladost, na kom igračkom nivou se nalazi Vaš tim?

-Ove sezone rezultat stavljamo u drugi plan, cilj će nam biti stvaranje igračica, uigravanje ekipe i sticanje iskustva koje će im značiti u daljem nastavku karijere. Mišljenja sam da je suviše rano razmatrati o kvalitetima koje poseduju uovoj fazi njihovog igračkog razvoja. Devojčice su talentovane a trenutno njihov najveći kvalitet je to što vole rukomet.

B tim Radničkog 1964 započinje takmičenje u okviru Prve lige Zapad ovog vikenda gostovanjem u Prijepolju istoimenoj ekipi.
Datum: 03.10.2018. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...