Devet medalja za studente

Univerzitetski rukometni klub „Studentski grad” zabeležio je najuspešniju sezonu u 65-ogodišnjoj istoriji kluba, pošto je osvojio čak pet titula prvaka Beograda i četiri medalje na republičkom nivou u mlađim takmičarskim selekcijama.

Na teritoriji Beograda ekipe „Studentskog grada” postale su prvaci u četiri muške kategorije: do 17. godina (dečaci rođeni 2001), do 16. godina (dečaci rođeni 2002), do 15. godina (dečaci rođeni 2003), kao i do 14. godina (dečaci rođeni 2004. godine). Osim toga, najuspešniji su bili i u konkurenciji devojčica do 14. godina (takmičarke rođene 2004. godine).

Ivan Stanković, trener URK „Studentski grad”, ističe da je ovakav rezultat jedinstven u Beogradu: „Dostignuća naše četiri muške ekipe su više nego vredni pažnje. Svi u klubu smo vredno radili tokom čitave godine, a na kraju sezone smo ostvarili timski rezultat koji je jedinstven i pitanje je da li će neko skoro uraditi nešto slično. Naravno, kad tome dodamo uspeh naših devojčica sve je još lepše.”

Na republičkom nivou ekipe ovog kluba prigrlile su još četiri medalje. Dečaci rođeni 2003. godine su prvaci regiona Centar i treći na Prvenstvu Srbije, dok su dečaci rođeni 2001. godine osvojili dva srebra (Prvenstvo Srbije i region Centar).

Stanković dodaje da je takmičarska godina 2017/18. bila najuspešnija u istoriji kluba: „U poslednjih dvadesetak godina, od kada naša škola rukometa organizovano deluje, bilo je puno uspešnih sezona, ali ova je posebna. Timski rad svih trenera u klubu je nešto što daje pečat ovom rezultatu.  Učinak naših dečaka i devojčica samo je potvrda napornog i kvalitetnog rada, a upravo zbog talenta i visokog dometa naših mladih igrača pokrenuli smo inicijativu koja bi trebalo da im omogući da se u sezoni 2018/19 oprobaju i u seniorskom rukometu.”


Datum: 05.07.2018.
Autor: Ana Matijević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ U čast Dejana Brđovića
+ Prvenstvo Zapadne Srbije: Duško Petr...
+ Prvenstvo Vojvodine: Vukašinovićev...
+ Počelo prijavljivanje za 2. Beograds...
+ Utisci selektora Sibinkića nakon EP...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...