Utisci selektora Sibinkića nakon EP u Auronzu

Najbolji mladi srpski kajakaši vratili su se sa Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore održanom u Auronzu (Italija).


Najjači utisak ostavila je Biljana Relić koja je osvojila zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara u konkurenciji takmičarki do 23 godine, a bogatoj kolekciji odličja pridodala i srebro u dvosedu na 500 metara u posadi sa Marijom Dostanić, debitantkinjom u ovoj starosnoj konkurenciji. Treća medalja je delo juniora Bojana Zdelara koji je bio drugi u jednosedu na 500 metara.


– Zadovoljni smo sa tri osvojene medalje ali je utisak da je taj broj mogao da bude i malo veći. Imamo kvalitetnu ekipu ali se u Italiji dogodilo da gde god da je moglo, loše je krenulo po nas. Vremenski uslovi nisu išli u prilog takmičarima pa se u pojedinim trkama dešavalo da do postolja stignu oni koji se najbolje snađu – sumira utiske iz Auronza Bora Sibinkić, selektor reprezentacije Srbije.


Relićeva, Dostanićeva i Zdelar su od početka priprema za ovu sezonu deo seniorskog tima Srbije.


– Pokazali su još jednom da su budućnost ali i sadašnjost našeg kajaka. Imaju kontinuitet rezultata i plasmana. Od njih, kao i od svih koji su bili u timu očekujemo dosta u budućnosti.

Pored tri odličja, srpski kajakaši su učestvovali u još osam A finala.


– To je satisfakcija za dobar rad, trenera i takmičara. Pokazali smo da znamo da veslamo, da uđemo u finala. Možda je nedostajalo i malo sreće za više medalja ali utisak je pozitivan.


Ovu generaciju u 2018. godini očekuje Svetsko prvenstvo u Plovdivu od 26. do 29. jula.


– Prema pravilniku ulaska u reprezentaciju, učešće u Plovdivu su izborile sve posade koje su veslale u A finalima u Auronzu – objasnio je Sibinkić.


Datum: 02.07.2018. Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...