Novi spektakl u Novom Sadu

Zvanično najmasovniji Evropski kup za igrače do 17 godina i otvoreni turnir za mlađe uzrasne kategorije biće održani od četvrtka do nedelje u Sportskom centru "Slana Bara" na Klisi u Novom Sadu. Takmičari, treneri, sudije, oficijelna lica i ostali predstavnici sledećih 18 evropskih država će boraviti u Srpskoj Atini: Rusija, Engleska, Austrija, Ukrajina, Kipar, Poljska, Slovenija, Letonija, Slovačka, Češka, Mađarska, Moldavija, Grčka, Hrvatska, Bugarska, Makedonija, Rumunija i Srbija.


Na šestom po redu Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2017 nadmetaće se takmičari uzrasta do 17, 15, 13, 11 i 9 godina. Po masovnosti, kvalitetu, organizaciji i sadržaju, ovaj međunarodni događaj, koji nosi status manifestacije od značaja za Republike Srbiju, svakako je među najvećim i najbolje ocenjenim događajima za mlađe uzrasne kategorije u Evropi. Više od 300 takmičara, među kojima se nalaze i brojni osvajači najsjajnijih evropskih i svetskih odličja, prikazaće ovaj olimpijski sport u najlepšem svetlu. Turnir za igrače do 17 godine je zvaničan Evropski kup koji se boduje za evropske rang liste. Naši najbolji juniori, Marija Sudimac, Sara Lončar, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić, nalaze se među nosiocima i favoritima za osvajanje odličja u svih pet takmičarskih konkurencija: muškarci, žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi. Na turniru za mlađe uzrasne kategorije, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije (BEC), najmasovnija i najjača konkurencija jeste u uzrasnoj kategoriji do 15 godini gde će nastupiti gotovo 100 takmičara i takmičarki. Mladi badmintonci će nastupati u četiri konkurencije muških i ženskih singlova i dublova.


Srpska reprezentacija će na turnirima u Novom Sadu, koje organizuje Badminton savez Srbije uz podršku Badminton saveza Vojvodine i Badminton kluba Novi Sad, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Novog Sada, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Novog Sada, nastupiti u najjačem sastavu. Najmasovnije gostujuće delegacije čine Ukrajinci, Slovaci i Rumuni.


“Uložili smo maksimalan napor da i ovogodišnji turniri u Novom Sadu zadrže epitet spektakla. Fantastičan odziv brojnih evropskih država uz veoma masovno učešće mladih takmičarki, takmičara i članova delegacija čine nas veoma srećnim. Zauzeli smo najviše mesto na evropskoj mapi međunarodnih manifestacija i činimo sve da tu poziciju opravdamo i zadržimo. U Sportskom centru "Slana Bara" na Klisi obezbedili smo ponovo vrhunske uslove. Srdačno se zahvaljujem pokroviteljima – Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Gradu Novom Sadu, Turističkim organizacijama i ustanovama kulture Srbije i Novog Sada kao i prijateljima takmičenja – kompanijama Yonex, Tin šped, Kvas, Eurobank, Integraltechnic, Zlatiborac, Minaqua, Boreas Travel i Koka Plus, na podršci koju su pružili organizaciji ovih sjajnih manifestacija za mlađe uzrasne kategorije”, kazao je predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.


Takmičenja počinju u četvrtak od 9 časova mečevima po grupama na turniru Serbian Youth International Novi Sad 2018, na kojima će se igrači do 9, 11, 13 i 15 godina ogledati u pojedinačnim i parskim konkurencijama. Dan kasnije, takođe od 9 časova, počinju i okršaji na Serbian U17 International Novi Sad 2018 gde će na programu biti svih pet konkurencija uključujući i mešovite parove. Finalni mečevi i svečana ceremonija zatvaranja će se održati u nedelju, 17. juna, sa početkom u 13 časova.


Organizaciju ovih izuzetno značajnih internacionalnih takmičenja podržali su i Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Univerzitetski sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Antidoping agencija Republike Srbije.

Sve informacije o turniru mogu se naći na internet portalu www.serbianyouthinternational.com kao i zvaničnoj facebook stranici www.facebook.com/serbianyouthinternational/.


Datum: 13.06.2018.
Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Tatijana Rujević i Milovan Pantić p...
+ Sportske igre mladih oduševile mali...
+ Sa Zlatibora po medalju u Taragon
+ Održano Prvenstvo Beograda u sportsk...
+ Mirko Nišović: Evropsko prvenstvo u...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...