Sa Zlatibora po medalju u Taragon

Boks selekcije Srbije, BiH, Slovenije i Makedonije nalaze se na zajedničkim pripremama na Zlatiboru, odakle će se uputiti na Mediteranske igre.

U španskoj Taragoni od 22. juna do 1. jula 2018. za medalje boriće se i bokseri ex YU zemalja, koji udruženo bruse formu na na najatraktivnijoj planini Srbije, u čuvenoj zlatiborskoj ruži vetrova.

Bokseri Srbije su odradili lekarske preglede i funkcionalna testiranja forme, čime je potvrđeno da su u dobroj fizičkoj formi.

„Treninzi koji se obavljaju na Zlatiboru su specifični bokserski treninzi, sa dosta sparinga i tehničko taktičkih korekcija, sve u cilju osvajanja bar jedne medalje u Španiji. Uslovi su idealni, imamo ringove, staze za trčanje, novu garnituru bokserskih rekvizita, suplementaciju, kao i spa centar za dane odmora. U Taragonu će putovati naša četiri boksera, koliko nam je odobrio Olimpijski komitet, dok je trenutno na Zlatiboru 12 naših boksera u  osam kategorija“ – objašnjava selektor boks selekcije Srbije Tomislav Antelj.

Srbiju će u Španiji predstavljati: Dušan Janjić (kategorija do 52 kg),  Damjan Grmuša -64 kg, Trifun Dašić -75 kg, Marko Docić -91 kg.

Uz selektora Antelja, pripreme na Zlatiboru vodi i brine o bokserima njegov pomoćnik Slobodan Kostić.

Mediteranske igre su i svojevrstan test kako za seniorske boks snage Srbije, tako i stručni štab.

“Kad se završe Mediteranske igre moći ćemo da ocenimo rad stručnog štaba seniorskog tima Srbije. Ukoliko ne bude osvojena medalja, menjat ćemo ceo stručni štab, jer je rezultat jedino merilo rada. Drago mi je da su na Zlatiboru zajedno ekipe iz ex Yu republika, čime pokazujemo da sport moze da spaja ljude i  narode, a verujem da ćemo zajedno slaviti osvajanje medalja na Mediteranskim igrama” – zaključio je predsednik Boks saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Datum: 12.06.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...