Mirko Nišović: Evropsko prvenstvo u znaku rekorda

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović je mogao da bude ponosan kada je Evropsko prvenstvo u Beogradu zvanično zatvoreno. Čestitke su stizale, i još uvek pristižu sa svih strana.


– Još jednom smo se pokazali smo se kao dobri domaćini. Sve je funkcionisalo na najvišem nivou i to nije promaklo čelnicima Evropske kajakaške asocijacije. Nacionalni savezi takođe naglašavaju besprekornu organizaciju ali i srdačno gostoprimstvo. Svi pitaju kada ćemo ponovo da budemo organizatori – zadovoljno je rekao Mirko Nišović.


U Beogradu je učestvovalo, zajedno sa srpskom, čak 40 reprezentacija.

– Nedostajale su samo četiri članice Evropske kajakaške asocijacije, od kojih je Holandija morala da otkaže u poslednje trenutku. Ni na jednom našem kontinentalnom šampionatu nije bilo toliko zemalja. Izdato je više od 2.000 akreditacija, sa takmičenja je izveštavalo 90 predstavnika domaći i stranih predstavnika medija.


Raspoloženje su dodatno popravili sportski rezultati.

– Zlatna medalja i svetski rekord Marka Tomićevića i Milenka Zorića su kruna na ovo Evropsko prvenstvo. Nedostajalo im je to zlato i drago mi je što su ga osvojili baš u Srbiji, pred našom publikom. Način na koji su to ostvarili je za divljenje. Nebojša Grujić i Marko Novaković iz godine u godinu potvrđuju klasu. Brojne posade se smenjuju na pobedničkim postoljima u njihovoj disciplini, samo su oni konstantni. Slično je i sa Markom Dragosavljevićem koji je u krugu najbržih svetskih jednosedaša. Nedostajalo je sportske sreće da bilans medalja bude i bolji. Imali smo ukupno 12 finala što je izuzetan uspeh. Nama je važno da su se takmičari i van čamaca, ponašanjem i odnosom, predstavili u najboljem svetlu. Ponosni smo na njih.


Kajakaški savez Srbije je imao pomoć i podršku države.

– Ministar Vanja Udovičić, državni sekretar Predrag Peruničić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki, pa pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, svi su bili na tribinama, na taj način pružili i moralnu podršku. Zahvalni smo državi, Gradu Beogradu, Javnom preduzeću Ada Ciganlija, svim sponzorima i prijateljima koji su doprineli da uspešno organizujemo veliki događaj za naš sport i državu – naglasio je Nišović.

Datum: 12.06.2018.
Autor: Kajakaški savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ ECA Evropsko Prvenstvo u kajaku i kanuu 2018

POVEZANE VESTI...
+ Sportske igre mladih oduševile mali...
+ Sa Zlatibora po medalju u Taragon
+ Održano Prvenstvo Beograda u sportsk...
+ Kuglaši TE Kostolac 15. put osvojili...
+ Miloš Stefanović novi kapiten RK Ra...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...