Rukomet na pesku na Svetskim igrama


U Kaliju u Kolumbija trenutno se održavaju Svetske igre. Na programu ovih Igara koje se održavaju pod patronatom Međunarodnog olimpijskog komiteta nalaze se sportovi koji pretenduju da u budućnosti budu deo zvaničnog programa Olimpijskih igara. Među ovim sportovima je i rukomet na pesku.

Ovaj sport postaje sve popularniji o čemu svedoči i podatak da je postavljen novi rekord prisustva publike jednom meču rukometa na pesku.

Na utakmici Kolumbija - Venecuela bilo je prisutno oko 8.000 ljudi. Sjajni objekat "Plase de toros Kanjaveraleho" bio je samo delimično popunjen, obzirom da mu je kapacitet više od 15.000 mesta, što garantuje da današnji rekord uskoro može biti prevaziđen već tokom sutrašnjeg dana (05.08.), kada će na programu biti i mečevi borbi za medalje i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Kako su danas (04.08.) na programu mečevi borbi za medalje, očekuje se da već večeras (od 20:20 kada počinje meč žena za bronzu) taj rekord bude postavljen na granicu od više od 10.000 ljudi.

U mečevima za bronzanu medalju sastaju se Norveška - Kineski Taipei (žene) i Hrvatska - Katar (muškarci), dok će se za zlato boriti Brazil - Mađarska (žene) i Rusija - Brazil (muškarci).

 


Datum: 05.08.2013. Autor: Stefan Trifunović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...