Predstavljena reprezentacija za 58. Trku Kroz Srbiju

 
 

Članovi biciklističke reprezentacije Srbije, koja će startovati na 58. Trci „Kroz Srbiju“ (7-10. jun), predstavljeni su u Autopromet Opelovom salonu Autoput Beograd 5 u prisustvu uglednih zvanica i brojnih predstavnika medija.


Tom prilikom, predsednik BSS Branko Banović uručio je Aleksandri Nedeljković, marketing menadžeru Opela za Srbiju uramljenu biciklističku majicu sa znakom Opela.


- Staza ovogodišnje trke je tako napravljena da će  samo dobro pripremljeni vozači kokurisati za visoke plasmane – istakao je Banović.- Zahvaljujem se gradovima domaćinima etapa Mionici, Požarevcu, koji šesti put za redom ugošćuje najbolje bicikliste  sveta, kao i Beogradu na gostoprimstvu i pomoći u organizaciji. Mnogo nam znači i podrška renomirane auto kuće Autopromet Opelov salon i uveren sam da je ovo početak lepe saradnje.


Aleksandra  Nedeljković je istakla da fabrika Opel, koja  u 2018. obeležava 120 godina uspešnog rada, ima čvrste veze sa biciklizmom i da se, zbog toga, “Opel Srbija” uključio u organizaciju ovogodišnje Trke “Kroz Srbiju”.


- Kada je pre 120 godina  Adam Opel osnovao fabriku, prvo je proizvodio šivaće mašine, da bi s kraja 19. i u prvim decenijama 20. veka proizvodila i bicikle i čak je 40 godina bila među vodećim proizvođačima u Evropi. Zadovoljstvo nam je da budemo sa onima koji kroz sport, šalju  lepu sliku Srbije u svet –istakla je Aleksandra Nedeljaković.


Ivan Stević, selektor seniorske reprezentacije, obavestio je da će, kao deo priprema za Trku “Kroz Srbiju”, najbolja selekcija Srbije učestvovati na  trci “Oko Bihora” u Rumuniji od petka do nedelje i saopštio spisak vozača: Marko Danilović, Stefan Stefanović i Jovan Rajković (svi Borac, Čačak), Stevan Klisurić, Dušan Kalaba i Dušan Veselinović (svi Partizan, Beograd) kao i Veljko Stojnić (S tim, Sombor).


- Na trci u Rumuniji i, potom, na “Kroz Srbiju” voziće ova selekcija sastavljena od iskusnijih takmičara, ali i naših nada koje su se već iskazale na trkama ove sezone i očekujem borbenu vožnju. Biciklizam je takav sport, ima mnogo nepoznanica i situacija na koje ne možemo da utičemo, tako da nije zahvalno govoriti o  plasmanima i rezultatima, ali ovo je tim za visoke domete – uveren je Ivan Stević, četvorostruki olimpijac  i dvostruki pobednik Trke “Kroz Srbiju” (2011. i 2013).


Stević je, posebno, naglasio da je ova godina važna za pravljenje šireg spiska biciklista koji će se boriti za olimpijske vize za Tokio 2020:


- Olimpijske poene sakupljaćemo od 2019. Zato su sve trke u ovoj godine važne da bismo pripremili vozače za ono što nas očekuje. Cilj je da zadržimo mesto u olimpijskoj porodici i imamo takmičare u Tokiju. Zato ćemo se boriti i za podijume  na našoj trci, imamo bicikliste koji će konkurisati i za žutu majicu. Voleo bih da se posle ovogodišnje trke o meni ne govori kao o poslednjem pobedniku od srpskih vozača na trci „Kroz Srbiju“. Bilo bi lepo da to zvanje ponese neko od ovih bicklista…


Okupljanje biciklista za biciklističku trku Kroz Srbiju je 7. juna u Mionici. Biciklisti će biti smešteni u prelepoj Banji Vrujci. Domaćini etapa biće još Požarevac i Beograd. Cilj je na vrhu Avale 10. juna.  Ukupna dužina staze je oko 500 kilometra.


Datum: 01.06.2018. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...