x

Predstavljena reprezentacija za 58. Trku Kroz Srbiju

Predstavljena reprezentacija za 58. Trku Kroz Srbiju

Članovi biciklističke reprezentacije Srbije, koja će startovati na 58. Trci „Kroz Srbiju“ (7-10. jun), predstavljeni su u Autopromet Opelovom salonu Autoput Beograd 5 u prisustvu uglednih zvanica i brojnih predstavnika medija.


Tom prilikom, predsednik BSS Branko Banović uručio je Aleksandri Nedeljković, marketing menadžeru Opela za Srbiju uramljenu biciklističku majicu sa znakom Opela.


- Staza ovogodišnje trke je tako napravljena da će  samo dobro pripremljeni vozači kokurisati za visoke plasmane – istakao je Banović.- Zahvaljujem se gradovima domaćinima etapa Mionici, Požarevcu, koji šesti put za redom ugošćuje najbolje bicikliste  sveta, kao i Beogradu na gostoprimstvu i pomoći u organizaciji. Mnogo nam znači i podrška renomirane auto kuće Autopromet Opelov salon i uveren sam da je ovo početak lepe saradnje.


Aleksandra  Nedeljković je istakla da fabrika Opel, koja  u 2018. obeležava 120 godina uspešnog rada, ima čvrste veze sa biciklizmom i da se, zbog toga, “Opel Srbija” uključio u organizaciju ovogodišnje Trke “Kroz Srbiju”.


- Kada je pre 120 godina  Adam Opel osnovao fabriku, prvo je proizvodio šivaće mašine, da bi s kraja 19. i u prvim decenijama 20. veka proizvodila i bicikle i čak je 40 godina bila među vodećim proizvođačima u Evropi. Zadovoljstvo nam je da budemo sa onima koji kroz sport, šalju  lepu sliku Srbije u svet –istakla je Aleksandra Nedeljaković.


Ivan Stević, selektor seniorske reprezentacije, obavestio je da će, kao deo priprema za Trku “Kroz Srbiju”, najbolja selekcija Srbije učestvovati na  trci “Oko Bihora” u Rumuniji od petka do nedelje i saopštio spisak vozača: Marko Danilović, Stefan Stefanović i Jovan Rajković (svi Borac, Čačak), Stevan Klisurić, Dušan Kalaba i Dušan Veselinović (svi Partizan, Beograd) kao i Veljko Stojnić (S tim, Sombor).


- Na trci u Rumuniji i, potom, na “Kroz Srbiju” voziće ova selekcija sastavljena od iskusnijih takmičara, ali i naših nada koje su se već iskazale na trkama ove sezone i očekujem borbenu vožnju. Biciklizam je takav sport, ima mnogo nepoznanica i situacija na koje ne možemo da utičemo, tako da nije zahvalno govoriti o  plasmanima i rezultatima, ali ovo je tim za visoke domete – uveren je Ivan Stević, četvorostruki olimpijac  i dvostruki pobednik Trke “Kroz Srbiju” (2011. i 2013).


Stević je, posebno, naglasio da je ova godina važna za pravljenje šireg spiska biciklista koji će se boriti za olimpijske vize za Tokio 2020:


- Olimpijske poene sakupljaćemo od 2019. Zato su sve trke u ovoj godine važne da bismo pripremili vozače za ono što nas očekuje. Cilj je da zadržimo mesto u olimpijskoj porodici i imamo takmičare u Tokiju. Zato ćemo se boriti i za podijume  na našoj trci, imamo bicikliste koji će konkurisati i za žutu majicu. Voleo bih da se posle ovogodišnje trke o meni ne govori kao o poslednjem pobedniku od srpskih vozača na trci „Kroz Srbiju“. Bilo bi lepo da to zvanje ponese neko od ovih bicklista…


Okupljanje biciklista za biciklističku trku Kroz Srbiju je 7. juna u Mionici. Biciklisti će biti smešteni u prelepoj Banji Vrujci. Domaćini etapa biće još Požarevac i Beograd. Cilj je na vrhu Avale 10. juna.  Ukupna dužina staze je oko 500 kilometra.


Datum: 01.06.2018. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...