Biciklistička trka Kroz Srbiju 2018

58. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju održaće se u periodu od 07. do 10. juna 2018. godine, u Srbiji (više lokacija), u organizaciji Organizacionog odbora Trke kroz Srbiju, Biciklističkog saveza Srbije i gradova domaćini etapa kao suorganizatora trke, a pod pokroviteljstvom Ministartstva omladine i sporta Srbije.


Trka kroz Srbiju (franc. Tour de Serbie) predstavlja biciklističu etapna trku po Srbiji. Jedan je od najstarijih sportskih događaja u Srbiji, vozi se u junu i spada u drugu kategoriju Svetske biciklističke federacije. Na incijativu novinara Politike Aleksandra Ace Bugarskog, u sardnji sa listovima Politika, Pravda, Vreme i Beogradskom radio stanicom (kasnije Radio Beograd), 5. marta 1939. održan je osnivački sastanak i već 22. maja startovala je prva Trka kroz Srbiju. Druga trka vožena je od 27. avgusta do 6. septembra 1940. Pobednik prve trke bio je August Prolsinek, a na drugoj je trijumfovao Janez Peternel. Visoki pokrovitelj i darodavac zlatnih pehara pobednicima prve dve trke bio je kralj Petar Karađorđević. Trka je posle Drugog svetskog rata obnovljena 1963. na incijativu pokojnog Borivoja Bore Ivkovića i ubrzo je stekla izuzetan ugled u svetu.


Dosadašnji pobednici biciklističke trke Kroz Srbiju


Ovogodišnja biciklistička trka Kroz Srbiju, koja se održava u godini jubileja “100 godina od kraja Prvog svetskog rata” održaće se uz učešće 150 biciklista iz 20 timova, na stazi (ukupna dužina staze je oko 500 km) koja je koncipirana tako da obeleži sva mesta odakle je krenulo oslobađanje Srbije.

KO? 58. Međunarodna biciklistička trka Kroz Srbiju

ŠTA? biciklizam, biciklistička trka

KAD? od 07. do 10. juna 2018.

GDE? Srbija (više lokacija)


Programom biciklističke trke Kroz Srbiju predviđeno je da svečano otvaranje bude 07. juna 2018. godine u Mionici, odakle je vojvoda Živojin Mišić sa vojskom krenuo u Kolubarsku bitku. U Mionici će se voziti prolog i prva od ukupno četiri etape. Takođe, programom manifestacije predviđeno je da domaćini etapa budu još Požarevac i Beograd. Završetak (cilj) trke biće na vrhu Avale 10. juna 2018. godine.Program 58. Biciklističke trke Kroz Srbiju:
  • etapa - petak, 8. jun, 2018. - 14:00h - Kružna etapa oko Mionice (159 km)
  • II etapa - subota, 9. jun 2018. - 14:00h - Banja Vrujci - Požarevac (157 km)
  • III etapa - nedelja, 10. jun 2018. - 10:50h - Viminacijum - Beograd  - vrh Avale (113 km)

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 07.06.2018. do 10.06.2018.

FOTO GALERIJA
Ostale fotografije iz galerije: Biciklistička trka Kroz Srbiju 2017

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Organizacioni odbor biciklističke trke kroz Srbiju
Mesto:
Srbija (više lokacija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
nije dostupno

Facebook:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Biciklistička trka Dunavski kup 2018
+ MTB Maraton Balkan Extreme 2018
+ Biciklistička trka Tur de Frans 2018
+ BNS triatlon 2018
+ BEG 5K Runway Run 2018

POVEZANE VESTI...
+ Trijumf Argentinca Pereza na 58. Trci...
+ Druga etapa trke Kroz Srbiju u znaku...
+ Pobeda Argentinca Tivani Pereza u Mio...
+ Mionica biciklistički centar Evrope...
+ 58. Biciklistička trka Kroz Srbiju m...
+ Predstavljena reprezentacija za 58. T...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Biciklistička trka Kroz Srbiju 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...