x

Kragujevčanke uspešne na kraju sezone

Kragujevčanke uspešne na kraju sezone

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru poslednjeg, 18. kola Prve lige Zapad savladale ekipu „Prijepolja“ rezultatom 21-16 (10-9) i tako krunisale sezonu osvajanjem visokog četvrtog mesta, što će im kao najmlađoj ekipi lige biti izuzetan podstrek za dalji rad i napredak.

Iako su večerašnji rivali veliki sportski prijatelji,na terenu se to nije osetilo. Od prvog minuta je sve praštalo, agresivne odbrane obe ekipe su davale ton igri. Do prve prednosti su stigle gošće u 5-om minutu pogotkom Suzane Tošić (1-3), što je bio znak za četu trenera Kurandića da se prene, pojača odbranu i iz organizovanih napada napravi seriju 5-0 i golom Anastasije Vlašković dođu do vođstva 6-3 (13-ti min).Borbene gošće nisu pale i uzvraćaju istovetnom serijom i u 25-om minutu na semaforu je stajao rezultat 6-8. U tim trenucima ni sreća nije poslužila Kragujevčanke,koje su promašile par kontri i u tom delu igre pogodile čak 6 puta okvir gola. Sedmim golom,koji postiže kapiten Tijana Petrović, ekipa Radničkog ulazi u seriju i na poluvreme odlazi vođstvom 10-9.

Dugo se u drugom delu igre igralo gol za gol,rukometašice Radničkog nikako nisu uspele da slome otpor žilavih gošći. U tom delu igre blistala je na golu Jelena Pojužina, koja je odbranila 3 udarca sa 7 metara, kao i njena kolegnica sa suprotne strane Amina Hasanović.Domaćin je konačno uspeo da se odvoji u 55-om minutu golom Jovane Blagojević (19-13) i do kraja privede utakmicu kraju konačnim rezultatom 21-16.

Gledaoci su na kraju utakmice velikim aplauzom pozdravili svoje ljubimice, koje su uzvratile pozdrav zajedno sa igračicama Prijepolja i još jednom pokazale da je sport rivalstvo, ali i viteštvo.

U redovima Radničkog najefikasnije su  bile večeras izuzetno nadahnuta Anastasija Vlašković sa 7  i iskusna Nevena Aleksić  sa 5 postignutih golova, dok se kod gošći  golgeterski istakla Ajlin Bjelak sa 7 pogodaka.

Igrač utakmice : Suzana Tošić

RK Radnički 1964 –ŽRK Prijepolje: 21-16 (10-9)

Kragujevac: Hala “Jezero”. Gledalaca :50
Sudije: Dimitrije Savić,Marko Jovanović 
Sedmerci: Radnički 4 (3), Prijepolje 5 (2)
Isključenja: Radnički 10 min, Prijepolje 4 min

Radnički 1964 :  Pojužina J. (22 odbrane,3 sedmerca), Đorđević M. Radosavljević, Srećković, Dugić, Blagojević J.1, Vlašković Anja 2, Mikić 1, Vlašković Anastasija 7, Petrović, Petrović Tijana 4, Aleksić 5, Radojević, Đorđević A., Pojužina Ž. 1, Blagojević M.

Prijepolje   :  Hasanović, Tošić 4, Bjelak 7, Rondić, Pantović, Divac, Stojanović 4, Janković 1.

Datum: 01.06.2018. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...