x

Veliki uspeh badminton reprezentativaca u Kazanju

 Veliki uspeh badminton reprezentativaca u Kazanju
Srpski badmintonci su zabeležili ogroman uspeh na Univerzitetskim igrama u Kazanju (Rusija). Naši prvaci Milica Simić i Ilija Pavlović su se u oštroj konkurenciji plasirali među 16 najboljih mešovitih parova na ovom izuzetno jakom takmičenju i tako na dostojan način predstavili srpski badminton na svetskoj pozornici. Naš par je u osmini finala zaustavljen od vlasnika olimpijskog odličja iz Londona u parskim konkurencijama Južnokorejanaca Chang i Ko koji su slavili s 21:4, 21:8. Na putu ka plasmanu među 16 najboljih Simićevoj i Pavloviću su u prvom kolu predali Nemci Smethurst i Towler dok su u drugom na impresivan način savladali malezijski par Lee / Singh nakon preokreta i tri seta bespoštedne borbe - 19:21, 21:11, 21:12. Inače, među 16 najboljih u konkurenciji mešovitih parova plasiralo se samo šest evropskih parova (tri ruska i po jedan nemački, poljski i srpski) što rezultatu Simićeve i Pavlovića daje još veći značaj.

Naši aduti su bili na visini zadatka i u pojedinačnoj konkurenciji. Milica Simić je u prvom kolu glavnog žreba bila sjajna u duelu sa Nemicom Fabienne Deprez, koja je kasnije stigla do četvrtfinala turnira. Nemica je posle tri seta, mnogo nezaboravnih poena i fanatične borbe, koja je bila na olimpijskom nivou, slavila s 21:13, 15:21, 21:12. Ilija Pavlović je bio odličan u prvom kolu glavnog žreba iako je nabasao na izvanrednog Japanca Kenta Nishimota. U prvom setu naš prvak je vodio s 18:14, ali je na kraju izgbuo taj set s 21:18. U drugom je bilo 21:6 za japanskog reprezentativca.

"Naši najbolji takmičari su imali više nego uspešan nastup i predstavljanje srpskog badmintona u Kazanju. U svim mečevima su pokazali da su na visokom nivou i da samo sitnice nedostaju da bi se uključili u borbu za medalje na najvećim takmičenjima. Nadam se da će se to dogoditi uskoro. Mislim da smo opravdali ukazano poverenje Univerzitetskog sporskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta koji su nam omogućili da predstavljamo Srbiju i srpski badminton na ovako važnom i velikom takmičenju", kazao je Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacije Srbije.

Na izuzetno jakom badminton turniru u Kazanju predstavnike je imala 41 država sa preko 200 učesnika od kojih su mnogi bili akteri prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu. To samo govori o jačini turnira. Sama organizacija Univerzijade, za koju je utrošeno više milijarsi evra i koju je otvorio predsednik Rusije Vladimir Putin, bila je na najvišem nivou. Svi segmenti, od takmičarskog do infrastrukturnog, položili su ispit sa čistom desetkom. Velelepno selo i objekti, kao i izuzetno dobra atmosfera i timski duh među srpskim univerzitetskim timom, koga su činili čelnici USSS-a, sportisti, treneri, lekari, novinari i ostali, doprineli su da događaj u Kazanju ostane u najlepšem sećanju našeg badminton tima koji je pored takmičara i trenera činio i tim menadžer Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije. Za naše mlade takmičare Kazanj predstavlja ogromno iskustvo i satisfakciju i podstrek za dalji rad koji će biti nastavljen nakon kraćeg odmora i oporavka koji će imati po dolasku u Beograd.


Datum: 12.07.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...